Sarıgül’den İstifa Eden CHP’li Vekillere Sert Tepki

featured

Türkiye Değişim Partisi’ni kuran eski CHP’li Mustafa Sarıgül, CHP’den istifa eden üç milletvekili hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Türkiye Değişim Partisi’ni kuran eski CHP’li Mustafa Sarıgül, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Çelebi, Karabük Milletvekili Hüseyin Avni Aksoy ve Yalova Milletvekili Özcan Özel’in CHP’den istifasını yorumladı. Sarıgül “Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz” dedi.

Beşiktaş’taki konutunda basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, bir gazetecinin “CHP’den üç milletvekili istifa etti. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusunu yanıtladı. Sarıgül, konuyu partinin kurucularıyla değerlendirdiklerini ifade etti ve bir partiden istifa edildiği zaman milletvekilliğinden de istifayı doğru bulduklarını söyledi. Partisinin parlamento içi ve dışında etik kuralların dışına çıkmayacağını belirten Sarıgül şöyle devam etti: “Bağımsız milletvekili değilsiniz. Bağımsız olsanız istediğinizi yapabilirsiniz. Bir siyasi partinin milletvekili olarak parlamentoya gittikten sonra o siyasi partiden ayrılıp farklı çalışmalar içerisinde bulunmayı Türkiye Değişim Partisi olarak etik olarak değerlendirmiyoruz. Biz, partisinden istifa eden milletvekili, hangi parti olursa olsun, mutlaka milletvekilliğinden de istifa ederek tekrar millete dönmesi gerektiğini düşünüyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sarıgül’den İstifa Eden CHP’li Vekillere Sert Tepki