Sarıyer’de Yol Çöktü

Sarıyer'de Yol Çöktü

Sarıyer Ayazağa’da inşaat çalışması sırasında istinat duvarının çökmesi sonucu yol göçtü. Sabah saatlerinde meydana gelen olayda, büyük bir gürültü duyan mahalle sakinleri deprem sanarak panikle evlerinden çıktı. Olay yerine gelen polis, belediye ve yetkililer, çevrede güvenlik önlemi aldı. Çöken yolun araç ve yaya trafiğine kapatıldığı belirtildi.

Olayın görgü tanıkları, yaşadıkları korku ve endişeyi anlattı. Birgül Yeşilbaş isimli mahalle sakini, “Bu inşaat birkaç aydır var. İnşaat başlayınca yollara kazık yapmadılar. Onun için alttan alttan kazımaya başlayınca bu yol daha önceden çöktü. Daha sonra yol toprak ve beton ile kapatıldı. Daha sonra da fore kazık yapıldı. Bu sabah da baktığımda yol ayrılmış. Biz bakarken yol hepten göçmeye başladı. Fore kazıkları da deprem olur gibi bir gürültüyle düştü aşağıya. Şuan yol ayrılmaya devam ediyor. Evlerimizde duramıyoruz. Buranın altından sürekli su çıkıyor. O suyu da buraya bağlıyorlar. Şu an herkes sokakta bekliyor” dedi.

Gülşah Uyanık isimli başka bir mahalle sakini ise “Geçen sene burası olduktan sonra içimiz hiç rahat etmedi. Sürekli deprem olacak gibi, çökecek gibi içimiz rahat etmedi. Bugün de deprem oldu sandık. Yataktan fırladık . Bunun sonu ne olacak bilmiyoruz. Biz nasıl evde duracağız? Nasıl güveneceğiz? Şuan çok korkuyoruz. Eve nasıl gideceğiz? Nerede duracağız? Hiç bilmiyorum. Buranın bir önleminin alınmasını istiyoruz” diye konuştu.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, binalarına giremeyen vatandaşlar çevrede beklemeye devam ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sarıyer’de Yol Çöktü