Şartlar Belli Oldu: İki Ülke Arasında Geçişler Başlıyor

featured

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, 23 Haziran 2020 sabahından itibaren tüm KKTC ve Kıbrıs Rum kesimi vatandaşlarının karantina şartı olmaksızın, KKTC’ye girişlerine izin verileceğini açıkladı.

Koronavirüs tedbirlerinin gevşetilmesi ve ülkeye giriş çıkışlar gündemiyle toplanan Bakanlar Kurulunun ardından Özersay, daha önce 1 Temmuz’dan itibaren uygulamaya koyacaklarını duyurdukları geçişlerle ilgili düzenlemeyi yarın başlatma kararı aldıklarını belirtti.

72 SAAT İÇİNDE SONUCU NEGATİF KOVİD-19 TESTİ ŞARTI

Dışişleri Bakanı Özersay, geçişlerde son 72 saat içerisinde yapılmış ve sonucu negatif koronavirüs testi şartı olacağını kaydetti.

Özersay, geçişlerin yarın 06.00’dan itibaren Lokmacı, Beyarmudu, Akyar, Bostancı ve Metehan sınır kapılarından başlayacağını duyurdu.

“RUM TARAFI DAHA ZOR KOŞULLAR UYGULUYOR”

Özersay, Rum kesiminin yeni uygulamasına ilişkin şunları kaydetti:

“Rum tarafına geçişte Rumların kendi uygulaması var, 2 kategori yaratmış durumdalar. Güneyde çalışanlar, tedavi görenler, eğitim alanlar, Pile’dekiler, KKTC’de daimi ikameti bulunan Maronitler ve Rumlar, ilk geçişlerinde Kovid-19 negatif sonucu göstermeleri yeterli ancak Rum kesimi, bunun dışında kalanlar, yani güneydeki Kıbrıslı Rumlar ve KKTC’nin diğer vatandaşlarına güneye her geçişte PCR (Kovid-19 testi) soracak. Rum tarafının bizden daha farklı ve daha zor koşullar uyguladığını vatandaşlarımızın bilmesi gerekir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şartlar Belli Oldu: İki Ülke Arasında Geçişler Başlıyor