Sebastian torbacılara karşı mücadele ederken öldürüldü

featured

Sebastian torbacılara karşı mücadele ederken öldürüldü. Mardin’de yaşayan ve Süryani olan Sebastian Aziz Çelikbaş’ın ailesi yıllar önce Şili’ye göç etmişti. Sebastian da 19 yıl önce Şili’de dünyaya gelmişti. Babası Şili’nin tanınmış işinsanı Rui Bueno’da yaşayan Semir Çelikbaş’tı. Sebastian, bundan 13 yıl önce eğitim için İstanbul’a gelmiş ve annesiyle birlikte yaşıyordu. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Siyasal Bilimler Bülümü birinci sınıfa gidiyordu. Geçen şubat ayında Şili’ye giderek babasını ziyaret etmiş ve tekrar İstanbul’a dönmüştü.

KIZ ARKADAŞINI KURTARMAK İÇİN SUÇLULARIN PEŞİNE DÜŞTÜ

Zeytinburnu’nda bazı torbacıların uyuşturucu sattırmak için kız arkadaşı ile yakınlık kurmaya çalıştıklarını duyuyordu. Bu duyumlar kısa süre sonra gerçeğe dönüşecekti. Polisin düzenlediği bir operasyonda kız arkadaşının da arasında bulunduğu bazı torbacılar gözaltına alındı. Kız arkadaşı da tutuklananlar arasındaydı. Sebastian bu duruma çok öfkelendi. Kız arkadaşını uyuşturucu işine bulaştıran kişilerden intikam almak istiyordu. Bu nedenle bir polis yeleği ve telsizi edindi. Zeytinburnu Merkezefendi Mahallesi’nde onları aramaya başladı. 4 Nisan günü saat 22.30 sıralarında torbacılarla bağlantılı bir kişiyle sokakta tartıştı. Bu tartışmadan kısa süre sonra sokakta bir araç belirdi. Sebastian’ın yanına yaklaşan araçtan tabancayla ateş açıldı. Çelikbaş başından vurularak kanlar içinde yere yığıldı. Saldırganlar ise kaçtı. Çelikbaş, yoğun bakımda tedaviye alınırken polis saldırganların peşine düştü.

OLAYLA İLGİLİ 4 KİŞİ TUTUKLANDI

Polis olaya karışan 7 kişiyi gözaltına aldı. Yapılan araştırma ve sorguda, Sebestian’a ateş açılan silahın tetiğini Ali Ceren’in (23) çektiği belirlendi. Aracın içinde bulunan arkadaşları da silahı, emniyette 9 suç kaydı bulunan Ali Ceren’in kullandığını söyledi. Emniyetteki sorgularının ardından adliyeye çıkarılan Ali Ceren ve olay sırasında araçta bulunan 3 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi. 3 kişi ise serbest bırakıldı. Cinayet aydınlatılmıştı ama Çelikbaş’ın hastanedeki yaşam savaşı sürüyordu. Çelikbaş, geçen çarşamba günü tedavi gördüğü hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sebastian torbacılara karşı mücadele ederken öldürüldü