Seçil Çiftçi’nin Külotlu Çorap Cinayetindeki Şok Savunması

Seçil Çiftçi'nin Külotlu Çorap Cinayetindeki Şok Savunması

Sancaktepe’de ormanlık alanda cesedi bulunan Semih Sevim’in (40) külotlu çorapla boğularak öldürüldüğü iddia edilen şarkıcı Seçil Çiftçi, İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Çiftçi, cinayeti kendini korumak için işlediğini savundu.

Olay, 1 Ocak 2023’te Sancaktepe Sazak Çeşme Mesire Yeri yakınlarında meydana geldi. Kimliği belirsiz bir erkek cesedi bulan vatandaşlar durumu polise bildirdi. Cesedin, daha önce kayıp başvurusu yapılan Semih Sevim olduğu tespit edildi. Otopsi raporunda, Sevim’in kafasına şişe ve demir çubukla vurulduğu, kol ve bacaklarının kırıldığı, külotlu çorapla boğulduğu belirlendi.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan şarkıcı Seçil Çiftçi ve babası Cemal Çiftçi, cinayetle suçlandı. Seçil Çiftçi, ifadesinde Semih Sevim ile bir süre arkadaşlık yaptığını ancak Sevim’in kendisine takıntılı hale geldiğini, tehdit ve hakaret mesajları attığını, evinin önünde beklediğini söyledi. Çiftçi, uzaklaştırma kararı aldırdığını ancak Sevim’in rahatsız etmeye devam ettiğini anlattı.

Çiftçi, olay gecesi Şişli’deki evinde Sevim ile görüştüğünü, aralarında tartışma çıktığını, Sevim’in kendisine tokat attığını ve bıçak çektiğini ileri sürdü. Çiftçi, “Elinden bıçağı aldım. Elime ne geçtiyse onunla vurdum. Külotlu çorabı alarak boğazını sıktım. Babam geldiğinde cesedi battaniyeye sararak araca koyduk. Şile yolundaki ormanlık alana götürdük” dedi.

Baba Cemal Çiftçi ise kızının kendisini arayarak yardım istediğini, eve gittiğinde cesetle karşılaştığını, kızına yardım etmek için cesedi ormanlık alana götürdüğünü söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, baba-kızın “tasarlayarak kasten öldürme” suçundan ayrı ayrı ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Dava dosyasını inceleyen İstanbul 19. Ağır Ceza Mahkemesi, dün ikinci duruşmayı gerçekleştirdi. Duruşmaya tutuklu sanık Seçil Çiftçi ile tahliye edilen babası Cemal Çiftçi katıldı. Semih Sevim’in ailesinin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Seçil Çiftçi’nin adliyede güvenlik görevlisi olan arkadaşı Savaş C., sanıkla sosyal medya üzerinden tanıştıklarını ve Instagram’daki canlı yayınlarına katıldıklarını söyledi. Tanık, “Canlı yayınlarında Semih Sevim’in kendisine tehditkâr mesajlar attığını duydum. Sanığı savcılığa başvurması konusunda yönlendirdim. Sanık, Sevim’i engellemesine rağmen başka isimlerle yeniden yayınlara girdiğini söyledi” dedi.

Tanığın ifadesinin ardından söz alan Seçil Çiftçi, kendini savunarak “Bu olaya asla karışmak istemedim. Tamamen kendimi koruma içgüdüsüyle yaptığım bir şeydi. Ölüm haberi alınan diğer kadınlar gibi olmak istemedim. Kendimi sapık zihniyetli bir insandan korudum” diye konuştu.

Seçil Çiftçi’nin avukatı, müvekkilinin tahliyesini talep etti. Semih Sevim’in ailesinin avukatı ise baba Cemal Çiftçi’nin tekrar tutuklanmasını istedi. Mahkeme heyeti, sanık Seçil Çiftçi’nin tutukluluk halinin devamına, baba Cemal Çiftçi’nin tahliye kararının ise onanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçil Çiftçi’nin Külotlu Çorap Cinayetindeki Şok Savunması