Seçim Sonuçlarına İtiraz Süreci: Nasıl İşliyor ve Ne Zaman Bitecek?

Seçim Sonuçlarına İtiraz Süreci: Nasıl İşliyor ve Ne Zaman Bitecek?

Seçim süreci devam ediyor: İtirazlar nasıl değerlendirilecek?
Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) belirlediği seçim takvimine göre, 14 Mayıs’ta yapılan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinin sonuçlarına ilişkin itiraz süreçleri işliyor. Sandık kurullarının kararları ve tutanaklarına karşı sırasıyla ilçe seçim, il seçim ve en son da YSK’ya itiraz hakkı bulunuyor. Peki, itirazlar nasıl değerlendirilecek ve kesin sonuçlar ne zaman açıklanacak? İşte seçim takvimindeki önemli tarihler:

SANDIK KURULU TUTANAKLARINA İTİRAZ
Seçimin ertesi günü olan 15 Mayıs’ta sandık kurulu tutanaklarına karşı ilgili ilçe seçim kurullarına itiraz edildi. Bu itirazlar, ilçe seçim kurulları tarafından aynı gün içinde karara bağlandı.

İLÇE SEÇİM KURULU KARARLARINA İTİRAZ
İlçe seçim kurulu kararları ile birleştirme tutanaklarına karşı il seçim kurullarına 16 Mayıs’ta saat 17.00’ye kadar itiraz edildi. Bu itirazlara karşı il seçim kurulları saat 23.59’a kadar karar verdi.

İL SEÇİM KURULU KARARLARINA İTİRAZ
İl seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı YSK’ya 17 Mayıs’ta saat 17.00’ye kadar itirazda bulunulabilecek.

YSK KARARLARI VE KESİN SONUÇLAR
YSK, il seçim kurulu kararlarına ve il birleştirme tutanaklarına karşı yapılan itirazları karara bağlayacak. Tüm itiraz süreçlerinin ardından YSK, kesin seçim sonuçlarını ilan edecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçim Sonuçlarına İtiraz Süreci: Nasıl İşliyor ve Ne Zaman Bitecek?