Seçim Zamanı: Aday Listeleri Belli Oldu

Seçim Zamanı: Aday Listeleri Belli Oldu

Türkiye’nin siyasi atmosferi, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler öncesinde hareketlendi. Seçimlerde yarışacak adayların belirlenmesi süreci, 17.00 itibariyle sona erdi. Bu kesinleşmeyle birlikte, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 22 siyasi parti ve 30 bağımsız adayın yarışacağı resmileşti.

Yerel seçimler öncesi, tüm gözler siyasi partilerin aday listelerine çevrilmişti. Verilen sürenin dolmasıyla birlikte, siyaset dünyası aday listelerini merakla incelemeye başladı. Partiler, seçim stratejilerini belirlemek ve kampanyalarını şekillendirmek için yoğun bir tempoda çalışmalarına devam ediyor.

DEM Parti Avukatlarından Açıklama

Aday listelerinin teslimi sırasında, DEM Parti ile ilgili ortaya atılan iddialar dikkat çekti. İddialara göre, DEM Parti listeyi geç teslim etmişti. Bu konuda, DEM Parti avukatlarının İl Seçim Kurulu ile yaptıkları görüşme sonrasında, herhangi bir sorun olmadığı açıklaması yapıldı. Avukatlar, görüşmenin ardından İl Seçim Kurulu’ndan ayrıldı.

İBB Başkanlığı İçin Rekabet Kızışıyor

31 Mart’taki seçimlerde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için rekabetin oldukça yoğun olacağı kesinleşti. Toplamda 22 siyasi parti ve 30 bağımsız adayın yarışacağı açıklandı. Bu durum, İstanbul’da seçim atmosferinin ne kadar çekişmeli geçeceğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçim Zamanı: Aday Listeleri Belli Oldu