Seçmenlere ”Bedava saç ektirme” vaad etti

featured

Seçmenlere ”Bedava saç ektirme” vaad etti. Güney Kore, mart ayında düzenlenecek cumhurbaşkanlığı seçimleri hazırlanırken, ülke sosyal güvenlik sigortasının saç ektirilmesini karşılayıp karşılamamasını tartışıyor. Seçim öncesi genellikle Kuzey Kore’nin nükleer programı, ABD’yle ilişkiler veya ekonomi gibi ‘normal’ meselelere gömülen ülkede, bu kez saç dökülmesi gündemde.

Bedava Saç Ektirmeyi Vaad Etti

Tartışma, iktidardaki Demokratik Parti’nin cumhurbaşkanı adayı Lee Jae-myung’un ‘bedava saç ektirme’ vaadiyle patlak verdi. Lee, her beş kişiden birinin saç dökülmesi sorunu yaşadığı ülkede, ‘saç çıkarma tedavilerinin ulusal sağlık sigortası tarafından karşılanması gerektiğini’ söyledi. Bir parti toplantısında konuşan Lee, saç dökülmesi tedavisinin ‘vücut bütünlüğü’ ilkesi çerçevesinde sigortadan sağlanması gerektiğini, ülkede neredeyse 10 milyon kişinin bu sorunu yaşadığını savundu.

Başkan Adayı Sosyal Medyadan Paylaştı

Facebook hesabından yaptığı paylaşımda da, “Lütfen bize, saç dökülmesine karşı tedavilerde nelerden rahatsız olduğunuzu ve ne konuda politika üretilmesi gerektiğini söyleyin. Saç dökülmesi konusunda mükemmel bir politika sunacağım” dedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seçmenlere ”Bedava saç ektirme” vaad etti