Sedef Kabaş için istenen ceza belli oldu

featured

Gazeteci Sedef Kabaş için istenen ceza belli oldu. Hazırlanan iddianamede Gazeteci Sedef Kabaş hakkında zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.
TELE 1’de yayınlanan Demokrasi Arenası programındaki sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Sedef Kabaş tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

250 Bin TL Tazminat Davası Açılmıştı

Önceki gün Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz da, Erdoğan’ın Kabaş’a 250 bin TL’lik manevi tazminat davası açtığını duyurmuş ve “Cezaevinde Sedef Kabaş, iddianame beklerken bugün Erdoğan’ın açtığı 250.000 liralık manevî tazminat davasının dilekçesi tebliğ edildi” ifadesini kullanmıştı.

Sedef Kabaş’ın avukatı Uğur Poyraz, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliğinin, Kabaş hakkındaki tutuklama kararına, İstanbul 58. Aliye Ceza Mahkemesine 24 Ocak tarihinde itiraz etmiş, mahkeme, Sulh Ceza Hakimliğinin kararında usul ve yasaya aykırılık olmadığı kanaatine vararak itirazı reddetmişti.

Avukat Poyraz, bu kez de Kabaş’ın tutukluluğuna ilişkin, Kabaş adına Anayasa Mahkemesine (AYM) bireysel başvuruda bulundu. Başvuruda şu ifadeler kullanıldı:

Anayasa Mahkemesi başvurusunda, Sedef Kabaş’ın tedbir yoluyla derhal tahliye edilmesi ve başvurunun öncelikli olarak pilot dava usulüne göre incelenmesi talep edildi.

* Başvuruda Sedef Kabaş’ın tutuklanma kararı ile Anayasa’nın 19. maddesinin ikinci fıkrası ile üçüncü fıkrası ve AİHS’in (Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi) 5/1 ile 5/1-c maddelerinde düzenlenen ‘kişi hürriyeti ve güvenliği’ hakkının ihlal edildiğinin tespit edilmesi talep edildi.

Kabaş hakkında zincirleme şekilde “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan 7 yıla kadar hapis talep edilirken, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na yönelik sözleri nedeniyle de “Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret” suçundan toplam 4 yıl 8 aya kadar hapsi istendi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sedef Kabaş için istenen ceza belli oldu