Selahattin Demirtaş, Türkiye’yi ‘İşgalci’ İlan Etti

Selahattin Demirtaş, Türkiye’yi ‘İşgalci' İlan Etti

HDP’nin eski eş genel başkanlarından Selahattin Demirtaş, 6-8 Ekim 2014’te yaşanan Kobani eylemleri nedeniyle yargılandığı davada bugün savunma yaptı. Demirtaş, Türkiye Cumhuriyeti’ni “Kürdistan’ı işgal eden devlet” olarak nitelendirdi. Demirtaş’ın bu sözleri, Prof. Dr. Kemal Üçüncü tarafından sert bir şekilde eleştirildi.

Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada SEGBİS ile bağlanan Demirtaş, savunmasının bir bölümünü Kürtçe yaptı. Demirtaş, “Bizim halkımız karnını doyurmak, neslini sürdürmek, hayatta kalmak istiyor. Türkler de bunun için ana vatanım Kürdistan’a bin yıl önce geldi. Ana vatanım olan Kürdistan’ı işgal eden bu devlettir. Anlaşmayı bozan Kürtler değil Türklerdir.” dedi.

Demirtaş’ın bu ifadeleri, sosyal medyada da gündem oldu. Demirtaş’a tepki gösteren isimlerden biri de Prof. Dr. Kemal Üçüncü oldu. Üçüncü, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Ha ktir oradan sen Zağros dağlarındaydın Osmanlı soydaşı Alevi Türkmenleri oradan sürdü sizi getirdi Sünni blok oluşturdu. Diyarbakır Uzun Hasan’ın başkenti. Şah İsmail orada doğdu. Kürtlerin oraya dikmiş olduğu tek bir eser yoktur. Ermenilerin vardır. Onları da kesip bize attınız suçu. Bunları Ekrem İmamoğlu’na avcı yelekli CHP’li solculara anlat o bilmez, inanır” şeklinde yazdı.

Demirtaş hakkında, “devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” ve “nitelikli adam öldürme” suçlarından 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Selahattin Demirtaş, Türkiye’yi ‘İşgalci’ İlan Etti