Selçuk Belediyesi ‘Love Atatürk’ Posteri Astı

featured

İzmir’in Selçuk ilçesinde AK Part tarafından konulan ‘Love Erdoğan’ pankartları izinsiz yerleştirildikleri için kaldırıldı.

Selçuk Belediye Başkanı CHP’li Filiz Ceritoğlu Sengel ise “İlan reklam tabelalarımız ve buna bağlı yönetmeliklerimiz var. Reklam alanlarımız dururken, bu pankartlar çıtalı şekilde izin alınmadan yasak yerlere konulmuş. Bununla ilgili belediyemize hiçbir başvuru yok. Kanunlara göre yönetilen bir belediyeyiz. O pankartlar izinsiz olduğu için gerekli işlem yapılarak kaldırıldı” açıklamasını yaptı.

Selçuk Belediyesi yaptığı açıklamada  “AKP Selçuk İlçe Başkanlığı tarafından kanuna aykırı olarak izinsiz bir şekilde kamusal alanlara yerleştirilen reklamlar, kanunun bize emrettiği sorumluluklar uyarınca Belediyemiz ekipleri tarafından kaldırılmıştır. Ülkemiz sınırları içerisinde gerçekleştirilen tüm eylem ve fiiller, Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uygun olmak zorundadır. Kamu otoriteleri, yasal düzenin sağlanması ile mükelleftir” sözlerini kullandı.

 AKP İlçe Başkanı Selim Girbiyanoğlu bu olay üzerine “Bu görselleri Selçuk meydanlarından kaldırmak ancak cesedimizi çiğnemekle mümkün olur” açıklamasında bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Selçuk Belediyesi ‘Love Atatürk’ Posteri Astı