Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi? Selvi Boylum Al Yazmalım filminin oyuncuları ve konusu.

featured

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi? bugün televizyonda yayınlanacak. tarihinde vizyona giren Array türünde olan Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekildi, Selvi Boylum Al Yazmalım filmi oyuncuları kimler, Selvi Boylum Al Yazmalım nerede çekilmiştir, Selvi Boylum Al Yazmalım filmi konusu ne? İşte Selvi Boylum Al Yazmalım hakkında merak edilen ayrıntılar haberimizde…

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi oyuncuları

Atıf Yılmaz yönetmenliğinde çekilen Selvi Boylum Al Yazmalım filminin oyuncularının bir bölümünü şu isimler oluşturuyor: Türkan Şoray, Kadir İnanır, Ahmet Mekin, Hülya Tuğlu…

Selvi Boylum Al Yazmalım konusu

Selvi Boylum Al Yazmalım konusu Selvi boylu yakışıklı İlyas ile al yazmalı güzeller güzeli Asya… Sevgi mi, emek mi? İşte efsanevi Sovyet yazarı Aytmatov, romanında ve şimdi de beyazperde’ye ikinci kez uyarlanan bu yapımda insanların bu soruya yanıt vermesini istiyor. Birbirlerine körkütük aşık olan İlyas ve Asya’nın arasındaki muhteşem aşkın sonu felaketle sonuçlanır. İlyas Asya’yı aldatmıştır. Destansı aşk beklenmedik şekilde sona ermiştir. Hayattaki en büyük tutkusu kamyonu ‘Arkadaş’ olan İlyas’ın geçimsiz tavırlarının üzerine bu ihanet de eklendiğinde Asya evini terk eder. İlyas başka bir seçenek bırakmamıştır çünkü. Tek oğlu Samet’le kimsesiz kalan çaresiz kadın türlü zorluklar sonrasında Cemşit isimli bir adamla tanışır. İyilik timsali olan Cemşit çaresiz kadın ve oğluna evinin kapılarını açar, kendi ailesiymiş gibi yakın davranır. Yıllarca bu şekilde yaşayan Cemşit ve Asya artık bir aile olmuştur ve Samet Cemşit’e ‘baba’ demektedir. Her şey böylesine yolunda giderken bir gün ansızın İlyas çıkagelir. Türk sinemasının başyapıtlarından biri olan klasik yapıt SSCB’de eserleri en fazla okunan büyük edebiyatçılardan yazar Cengiz Aytmatov’un Kırmızı Eşarp adlı romanından uyarlanmıştır.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi?
Selvi Boylum Al Yazmalım filmi için sözlükte neler dediler?
Selvi Boylum Al Yazmalım hakkında ekşisözlük yazarlarından bazıları şunları söyledi:
daha sonradan turkucu bi kiz bu besteye soz yazip soyledi.o zaman ogrendik ki cidden cahit berkay'in bestesiymi$..

turkan soray'a taskent film festivali'nde en iyi kadin oyuncu odulunu kazandiran, cengiz aytmatov'un oykusunden atif yilmaz imzasiyla beyaz perdeye aktarilmis film.

Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi

tarihinde vizyona giren Selvi Boylum Al Yazmalım filminin nerede çekildiği çok merak ediliyor. Film hakkında detayları beyazperde ve imbd gibi portallardan öğrenebilirsiniz.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Selvi Boylum Al Yazmalım filmi nerede çekildi? Selvi Boylum Al Yazmalım filminin oyuncuları ve konusu.