MHP’li Yalçın: Hoşgörüsüzlük ve önyargıların pençesinde kıvrandığı bir dönemi yaşıyoruz

featured

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Semih Yalçın partisinin kongre sürecine dair açıklama yaptı. Yalçın, içinde bulunduğumuz dönemi önyargıların pençesinde kıvranılan bir dönem olarak değerlendirdi.

Açıklamalarından satırlar şöyle:

“Bilimsel ve teknolojik ilerlemeler sayesinde insanlığın ulaştığı çağdaş uygarlık seviyesi; dünyada kutuplaşma yerine, millî devlet yapılarının ve millî çıkarların korunmasını esas alan uluslararası birlikteliklerin kurulmasını akla yatkın kılmaktadır.

Bu gerçek, ülkelerin iç dinamikleri açısından da belirleyicidir.

21. yüzyıl, güçlü millî devletlerin sahneye çıktığı ve milliyetçiliğin yeniden yükseldiği bir asır olacaktır.”

“Ne var ki Batılı ülkeler başta olmak üzere dünyanın; ırkçılığın, inançlara karşı hoşgörüsüzlük ve önyargıların pençesinde kıvrandığı bir dönemi yaşıyoruz.

Akla, bilime ve binlerce yıllık devlet tecrübesine sahip milletimizin son kalesi olan Türkiye, böylesi bir ortama rağmen eriştiği parlak seviyeyle bütün dikkatleri üzerine çekmektedir.

Türkiye, sadece modern bilimsel ve teknolojik başarıların elde edildiği bir ülke değil; Yunusça insan sevgisinin, Mevlana misali kucaklama ve hoşgörünün coğrafyasıdır.

Türkiye; Avrupa’da, Afrika’da ve Asya’da bir zamanlar adalet ve hoşgörüyle hüküm süren cetlerin ahfadıdır.

Türkiye, yaratılanı Yaradan’dan ötürü sevip hepsini bir sayan insan ve yönetim anlayışını geçmiş asırların idrakine yazdırmış kuşakların mirasçısıdır.

Türkiye, insanlığın karanlıktan sıyrılışına öncülük edebilecek kültürel ve siyasi birikime sahiptir.

Kısacası dünyada zulmetten aydınlığa çıkışın ve yeni bir medeniyet tasavvurunun anahtarı, milletimizin sahip olduğu binlerce yılık terakümde gizlidir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
MHP’li Yalçın: Hoşgörüsüzlük ve önyargıların pençesinde kıvrandığı bir dönemi yaşıyoruz