Sesli Tweet Dönemi Başladı!

featured

Yeni özellik ilk etapta bazı iOS kullanıcılarına sunuldu.

Sosyal medya devi Twitter, platforma sesli tweet özelliğinin eklendiğini duyurdu. İlk adımda bazı iOS kullanıcılarının yararlanabildiği sesli tweet özelliği önümüzdeki günlerde tüm iOS kullanıcılarına açılacak.

Twitter, kullanıcılara 140 saniyeye kadar sesli paylaşım yapma olanağı sunan sesli tweet özelliğinin kullanıma sunulma gerekçesinin, platforma insani bir dokunuş ekleme gayreti olduğunu belirtti. Maya Patterson ve Rémy Bourgoin tarafından kaleme alınan blog yazısında 280 karakterin kimi zaman yetersiz kaldığı ve konuşmadaki bazı nüansların yitirildiği, bu nedenle de sesli tweet denemelerine başlandığı ifade edildi.

Sesli tweet’lerde süre sınırı 140 saniye olarak belirlenmiş olsa da bu sürenin aşılması durumunda ses kaydı otomatik bölünerek tweet zinciri oluşacak. Diğer twitter kullanıcıları, paylaşılan sesli tweet’i kullanıcının profil fotoğrafının yer aldığı görselle birlikte görüntüleyecek.

Twitter’ın iOS kullanıcılarına sunduğu sesli tweet özelliğinin Android ve masaüstü kullanıcıları tarafından ne zaman kullanabileceğine dair herhangi bir bilgi paylaşılmış değil.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sesli Tweet Dönemi Başladı!