Şeyh Sait’in Torunundan Türk Milletine Hakaret

Şeyh Sait'in Torunundan Türk Milletine Hakaret

Şeyh Sait’in torunu ve Şeyh Sait Derneği Başkanı Mehmet Kasım Fırat’ın gündemdeki Şeyh Sait tartışmalarına ilişkin yaptığı bir açıklamada Türk milleti için kullandığı provokatif sözler kullandı.

Tartışmaların fitilini günler önce Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ndeki kayyımın bir bulvara Şeyh Sait adı vermesi ateşlemişti. Tartışmaların gündemde kalması üzerine Şeyh Sait Derneği Başkanı ve vatana ihanet suçuyla 1925 yılında idam edilen Şeyh Sait’in torunu Mehmet Kasım Fırat, yaptığı bir açıklamada “Şunu çok iyi bilin, Ey ittihatçıların torunları! Bu halka ve onun değerlerine yapacağınız bütün saldırı ve edepsizliğe karşı var gücümüzle karşı koyacağımızı unutmayın” sözlerini kullandı.

Ümit Özdağ’dan Fırat’a Tepki

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ise bu açıklamaya karşı Twitter (X) sosyal medya hesabından “Terbiyesiz herif, Rumeli ve Kafkaslar’da 5 milyon Müslüman ve Türk Rus ve Rusların müttefikleri tarafından tarihin en uzun ve en büyük soykırımında 5 milyon insanlarını kaybettiler ve savaşarak anavatana çekildiler. Bu vatan haininin torunu milyonlarca Türk vatandaşına “kılıç artığı” diye hakaret ediyor. Halkı kin ve düşmanlığa teşvik budur. Senin ahlaksız, vatan haini deden Anadolu’ya giren Rus ordusunun at uşaklığını yapma yarışına girdi. Siz bu temiz vatan topraklarında yaşamayı hak etmeyen hainlersiniz. Yaşasın Atatürk yaşasın Türkiye Cumhuriyeti” sözlerini içeren bir paylaşımda bulundu.

İşte Fırat’ın tartışmayı alevlendiren provokatif açıklamasının tam metni:

“Osmanlının bakiyesinden başımıza bela olan bu gurüh, Balkan ve Kafkaslar’dan sürülen Rusların kılıç artıklarıdır. Aslında bunların Türklükle de alakası yoktur. Bu coğrafyanın yerleşik halkı olan Kürtlere ve onların değerlerine ahlaksızca saldırmaları bizler açısından kabul edilebilecek bir durum değildir.

Şeyh Said Efendi ve Arkadaşları 1925’te başlattıkları başkaldırı tam da bu kadroların İngilizlerle yaptığı işbirliği sonucunda Kürtleri imha ve yok etme politikalarına karşıydı. Ne ilginçtir ki bir Kurtuluş Mücadelesi 1919’da başlayıp bir yıl içerisinde başarıya ulaşması da bunun bir proje olduğunu bizlere göstermektedir. Şeyh Said Efendi ve Arkadaşlarının canları ve mallarıyla mücadele edip bedel ödedikleri bu dava Kürt halkına büyük bir miras bırakmıştır. Günümüzde Kürt toplumunda Marksistinden, Liberaline, Müslümanından, gayrimüslümüne hatta radikal sayılabilecek bazı ideolojilerin Şeyh Said Efendi ve Arkadaşlarına sahip çıkıp önemli bir duruş sergilemeleri manidardır.

Şunu çok iyi bilin, Ey ittihatçıların torunları! Bu halka ve onun değerlerine yapacağınız bütün saldırı ve edepsizliğe karşı var gücümüzle karşı koyacağımızı unutmayın.”

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şeyh Sait’in Torunundan Türk Milletine Hakaret