Seyhan’da Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Paneli

Seyhan'da Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Paneli

Seyhan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Adana Soroptimist Kulübü işbirliği ile gerçekleştirilen ‘Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Farkındalık Paneli’nde konunun uzmanları yaptıkları bilgilendirmelerle katılımcıların kanser konusunda bilinç düzeyini artırdı.

ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde Prof.Dr. Merih Soylu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof.Dr. Aytekin Altıntaş ile Genel Cerrahi Uzmanı Tamer Çolakoğlu, erken teşhisin, düzenli kontrollerin ve kanser belirtilerinin farkında olmanın önemini vurgulayıp, katılımcılara yaşamsal uyarılarda bulundu.

RAHİM AĞZI KANSERİ ÖNLENEBİLİR

Rahim ağzı kanserinin belirtilerini anlatan Prof.Dr. Altıntaş, erken teşhisle kanser öncüsü lezyonların tedavi edilmesi durumunda kanserin gelişmesinin önlenebildiğini aktardı. Altıntaş, “Rahim ağzı kanseri önlenebilir bir kanser türüdür” dedi.

MEME KANSERİ KADINLARDA EN SIK GÖRÜLEN KANSER TÜRÜ

Meme kanserinin kadınlarda en sık görülen kanser türü olduğunu ifade eden Genel Cerrahi Uzmanı Prof.Dr. Tamer Çolakoğlu,  meme kanserinin memede kitle, deride çekinti ve değişiklik, meme başında değişiklik ve memede akıntı gibi belirtileri olduğunun altını çizdi. Prof.Dr. Çolakoğlu, meme kanserine yakalanma riskini azaltan unsurları da katılımcılara aktardı.

Panelin sonunda konuşmacılar katılımcıların sorularını yanıtlarken, Başkan Akif Kemal Akay panelistlere teşekkür edip günün anısına armağanlar takdim etti.

Seyhan'da Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Paneli

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Seyhan’da Meme Kanseri ve Rahim Ağzı Kanseri Farkındalık Paneli