Sigaraya Zam İddiası Doğru mu? 5 Haziran 2023 Güncel Sigara Fiyatları Listesi

Sigaraya Zam İddiası Doğru mu? 5 Haziran 2023 Güncel Sigara Fiyatları Listesi

Sigara fiyatlarına yapılan zamlar vatandaşların gündeminden düşmüyor. Sosyal medyada sigaraya 5 TL zam yapıldığı iddiası kısa sürede yayıldı. Bu iddianın doğru olup olmadığını araştıran sigara kullanıcıları, en güncel sigara fiyatlarını merak ediyor. Peki, sigaraya zam geldi mi? 5 Haziran 2023 tarihli sigara fiyatları listesi nasıl?

Sigaraya zam iddiası sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Bazı haber sitelerine göre, Philip Morris sigara grubunun tüm ürünlerine 5 Haziran 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 5 TL zam yapıldıBu zamla birlikte en pahalı sigara fiyatının 43 TL, en ucuz sigara fiyatının ise 36 TL olacağı belirtildi. Ancak bu iddia henüz resmi olarak doğrulanmadı.

Sigaraya zam yapılmasının nedeni olarak, 6 ayda bir yurtiçi üretici fiyatları (Yİ-ÜFE) kadar artırılan otomatik Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) gösteriliyorSigara ve alkollü içeceklerde uygulanan bu vergi nedeniyle bu ürünlere zam gelmesi bekleniyor.

Sigaranın zararları ise herkes tarafından biliniyor. Sigara dumanında 7 binden fazla kimyasal madde bulunuyor ve bunların 70’ten fazlası kansere yol açabiliyorSigara içenler kendilerine zarar verdikleri gibi çevrelerindeki insanlara da zarar veriyorSigara içmek akciğer kanseri başta olmak üzere birçok hastalığa neden oluyor.

Sigaraya zam geldiği iddiasının doğru olup olmadığını öğrenmek için resmi bir açıklama bekleniyor. Sigara kullanan vatandaşlar ise yeni fiyat listesini merakla takip ediyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sigaraya Zam İddiası Doğru mu? 5 Haziran 2023 Güncel Sigara Fiyatları Listesi