Şimdi de İmamoğlu HDPlileri Ziyarete Gitti

featured

CHP’deki Kürt açılımı rüzgarı hız kesmiyor. Muharrem İnce’den sonra bu kez de Ekrem İmamoğlu yerlerine kayyum atanan HDP Diyarbakır ve Mardin belediye başkanlarını ziyaret etti. Canan Kaftancıoğlu’nun açıklamalarıyla başlayan Kürt açılımı söylentileri, HDPlileri ziyaretlerle birlikte, CHP’nin yeni politikalarının Kürt açılımı çerçevesinde gerçekleştirileceği düşüncelerini doğuruyor.

İmamoğlu’nun ziyaretinden satırbaşları

“Bu süreci bir fırsata döndürmeliyiz”

Dün İstanbul’da 30 Ağustos Zafer Bayramı vardı. Hepimizin zaferi’ idi. ben ama 1922’de ulusal kurtuluş savaşı verdiğimiz bir sürecin sonrasında bugün 2019 yılında başka bir yorumla bunu karşılıyorum. Bugün o zafer bize başak bir zafere işaret ediyor. Nedir o; hukukun üstünlüğünü, barışı sağlamak huzuru tesis etmek, ileriye aydınlık bakabilmek, akıldan ve bilimden yana insanlar yetiştirebilmektir.Biz birilerinin ‘Aldatıldık’ dediği günleri daha yakın tarihte yaşadık. Nasıl aldatıldık, nasıl aldattılar bizi? Bir ülke, bir millet, bir devlet nasıl aldatılabilir? Bir devlet aldatılmamalı. Nasıl aldatılmaz? Siz demokrasiyi güçlendirirseniz, hukukun üstünlüğünü bir grubun, bir kesimin eline değil de, devletin varlığının çemberinde onu güçlendirip onu da milli irade ile etrafını güçlendirirseniz orada hiçbir zaman aldatma olmaz. Bu bakımdan biz gerçekten bu süreci bir fırsata döndürmeliyiz.

“Buradaki demokrasi sesini Türkiye’ye duyuruyoruz”

Günler öncesinden düğüne giderken sizi de yanına eklemiştik. Ama böyle bir ziyaret oldu. Biz sizi ziyarete geleceğimizi düşünürken başka bir vesileyle Ahmet Başkanımızla tanışma fırsatımız oldu. Başka bir fırsata döndürmeliyiz. Bu sesimiz gelip Diyarbakır’da Diyarbakırlılara duyurduğumuz bir ses değil. Aslında buradaki demokrasi sesini 16 milyon İstanbulluya, Ege’ye, Rize’ye Karadeniz’e duyuruyoruz. Biz 82 milyonun yaşadığı bu coğrafyada demokrasiyi sağlamalıyız.

Biz asla aldatılmayız. Biz iyi gözle ve gerçekten evrensel değerlerle birbirimize bakıyoruz. Ama evrensel değerler içinde hissetmeyen insanlar, bir kişi, bir grup böyle bir siyasi yapılanmayı bir araçtan öte bir amaca dönüştürenlerin yaptığı hatalar ülkeyi o tür yollara taşıdı. Biz o yollara girmeyiz zaten. O bakımdan burada olmamızın tek sebebi size güç olmak ama daha ötesinde biz aynı yerde görüyoruz kendimizi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şimdi de İmamoğlu HDPlileri Ziyarete Gitti