Sinan Oğan CNN International’a Konuştu

Sinan Oğan CNN International'a Konuştu

2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 5,2 oyla üçüncü olan Ata İttifakı adayı Sinan Oğan, CNN International’a konuk oldu. Oğan, ikinci turda hangi adayı destekleyeceği ve seçim şartları hakkında açıklamalarda bulundu.

Oğan, ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan veya Millet İttifakı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyip desteklemeyeceği yönündeki soruya “İstişarelerimiz bir iki gün daha devam edecek. İstişare sonucunda karar vereceğiz. Ve bu kararı verdiğimizde de o tarafı kazandıracağız. Bu Erdoğan da olabilir, Kılıçdaroğlu da olabilir. Şu an netleşmiş bir kararımız yok” yanıtını verdi.

Oğan, seçim şartları olarak terörle mücadele ve sığınmacıların geri gönderilmesini gösterdi. “Ben Kürt karşıtı değil terör karşıtıyım” diyen Oğan, sığınmacılara yönelik sert politikalarla ilgili soru üzerine “Amerikan polisi kaçak göçmenlere ne yapıyorsa biz de aynısını yapacağız” ifadelerini kullandı. Oğan, şartları arasında Anayasa’nın ilk dört maddesinin değişmemesinin de yer aldığını söyledi.

Oğan, 14 Mayıs’ta yapılan ilk turda 2 milyon 829 bin 634 oy alarak üçüncü olmuştu. İkinci turda ise Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yarışacak. İkinci tur seçimleri 28 Mayıs’ta yapılacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sinan Oğan CNN International’a Konuştu