Şırnak’ın Bestler Dereler bölgesinde terör örgütü PKK’ya yönelik hava destekli operasyon düzenlendi. Operasyonda 3 terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirilirken, çıkan çatışmada 2 jandarma personeli şehit oldu, 1 güvenlik korucusu ve 1 jandarma personeli ağır yaralandı.
Operasyonun detayları İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada şöyle verildi:
“Şırnak-Merkez Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak Taarruz Helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı desteğinde, dün icra edilen nokta operasyonunda, bir PKK/KCK bölücü terör örgütü mensubu silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi.
Devam eden operasyon kapsamında bugün icra edilen arazi araması esnasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandı.
Çıkan silahlı çatışma sonucunda; iki terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirildi. Operasyonda toplam üç terörist etkisiz hale getirildi.
Operasyonda, iki jandarma personeli şehit olurken, bir güvenlik korucusu ve bir Jandarma personeli ağır yaralandı.”
Operasyonun ardından Şırnak’ta 14 bölge, 15 gün süreyle özel güvenlik bölgesi ilan edildi.