Siroz Hastalığı Nedir?

Siroz Hastalığı Nedir?

Siroz hastalığı, karaciğerde ileri derecede hasar oluşması sonucu ortaya çıkan kronik bir rahatsızlıktır. Karaciğerin normal işlevlerini yerine getirememesi, kan akışını bozması ve karaciğer yetmezliğine yol açması gibi ciddi sonuçları vardır. Sirozun en yaygın nedenleri arasında aşırı alkol tüketimi, kronik hepatit B ve C enfeksiyonları, karaciğer yağlanması, safra yollarının tıkanması ve otoimmün hastalıklar sayılabilir.

Siroz hastalığının belirtileri erken dönemde fark edilmeyebilir. Ancak hastalık ilerledikçe iştah ve kilo kaybı, bulantı, kusma, halsizlik, bacaklarda ve karında şişlik, kas kaybı, kansızlık, kaşıntı, sarılık, kanama bozuklukları, sinirlilik hali gibi şikayetler ortaya çıkabilir.

Siroz hastalığının tedavisi hastalığın nedenine ve derecesine göre değişir. Genel olarak amaç karaciğerdeki hasarı durdurmak veya yavaşlatmak, komplikasyonları önlemek veya tedavi etmek ve karaciğer fonksiyonlarını desteklemektirBazı durumlarda karaciğer nakli gerekebilir.

Siroz hastalığına yakalanan ünlü oyuncu Ufuk Özkan’ın durumu ise son haberlere göre ciddiyetini koruyor. Geniş Aile dizisinde Cevahir karakteriyle tanınan Özkan’a üçüncü derece siroz teşhisi konulduğu ve karaciğer nakli için sıraya girdiği belirtildi. Özkan’ın hayranları sosyal medyada kendisine destek mesajları gönderiyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Siroz Hastalığı Nedir?