Soçi mutabakatı sonrası Suriye

featured

Türkiye ve Rusya arasında varılan mutabakat sonucunda Suriye’deki dengeler değişti. Güncel durumu sizler için değerlendirdik ve Suriye Gündemi tarafından hazırlanan güncel haritayla zengileştirdik.

SOÇİ ZİRVESİ’NDE YENİ MUTABAKAT

Cumhurbaşkanı Erdoğan gittiği Rusya’nın Soçi kentinde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Harekata verilen 120 saatlik aranın dolmasına kısa bir süre kala, Erdoğan ve Putin önce baş başa ardından da heyetler arası toplantı yaptı. Görüşmelerin ardından her iki ülke Dışişleri Bakanları 10 maddelik Türkiye-Rusya mutabakatını okudu.

Mutabakat kapsamında, terör örgütünün tamamen temizlenmesi için 150 saatlik süre verilirken, Türkiye ile Rusya güçlerinin Türkiye sınırının 10 kilometre mesafesinde devriye görevi icra etmesi kararı da alındı.

SURİYE’DEN KONTROL NOKTASI HARİTASI

Rusya Savunma Bakanlığı, Suriye sınır muhafızlarının Türkiye sınırına 15 kontrol noktası kuracağını açıkladı. Bakanlık, Ankara ile imzalanan mutabakat kapsamında Rus askeri polisinin Suriye’nin kuzeyinde devriye faaliyetleri yürüteceği bölgenin haritasını yayınladı. Mutabakat kapsamında kurulacak 15 kontrol noktası, ‘Barış Pınarı Harekatı’yla TSK tarafından kontrol altına alınan alanın dışındaki bölgelerde bulunuyor. Kontrol noktalarından beşi ‘Barış Pınarı Harekatı’nın düzenlendiği bölgenin batısından Fırat’ın doğusuna uzanan sınır hattında, kalan 10 tanesi ise Rasulayn’ın doğusu ile Irak sınırındaki Derik arasında konumlanıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Soçi mutabakatı sonrası Suriye