Somali Cumhurbaşkanı’nın Oğlu Kazadan Sonra Türkiye’den Kaçtı

Somali Cumhurbaşkanı'nın Oğlu Kazadan Sonra Türkiye'den Kaçtı

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Muhammed Hasan Şeyh Mahmud’un, İstanbul’da bir motosikletli kuryenin ölümüne sebep olan trafik kazasından sonra Türkiye’yi terk ettiği ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli hakkında uluslararası yakalama kararı çıkardığını açıkladı. Somali Cumhurbaşkanı Mohamoud’un ofisine ulaşmaya çalışan euronews ise, konuyla ilgili herhangi bir yanıt alamadı.

Başsavcılık, 30 Kasım 2023 tarihinde Kennedy Caddesi Aksaray istikametinde meydana gelen kazayla ilgili olarak “Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘Taksirle Yaralama’ suçundan derhal soruşturma başlatılmıştır” dedi. Açıklamada, kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Yunus Emre Göçer’in altı gün sonra hayatını kaybettiği ve şüphelinin aynı gün ifadesinin alındıktan sonra serbest bırakıldığı belirtildi.

Kazanın ardından Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den ayrıldığı anlaşıldı. Savcılık, şüphelinin yakalanması için 8 Aralık 2023 tarihinde uluslararası tutuklama emri talep etti. Bu durum, Türkiye’de büyük tepki çekti. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Zanlı elini kolunu sallayarak Türkiye’yi terk etti. Bu kaçışa göz yuman ve fırsat veren zihniyet, ne yazık ki kendi vatandaşının hakkını kendi ülkesinde savunamayacak kadar acziyete düşmüş demektir” diye konuştu.

Ölen kuryenin avukatı İyaz Çimen ise, olay yerinde yapılan kaza tespit tutanağının, araç sürücüsünün yüzde 100 kusurlu olduğunu gösteren video kayıtlarıyla çeliştiğini söyledi. Çimen, “Olaya ilk müdahale eden memurun yapmış olduğu hatalı değerlendirme neticesinde şu aşamada şüphelinin yakalanmamış oluşu, olayın üzerinden yaklaşık bir haftanın geçmesi dolayısıyla hiç yakalanamama ihtimaliyle karşı karşıyayız.” dedi. Çimen, dosyanın Adli Tıp Trafik İhtisas Şubesine gönderildiğini de aktardı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Somali Cumhurbaşkanı’nın Oğlu Kazadan Sonra Türkiye’den Kaçtı