SON DAKİKA…Ankara’da Baro Yürüyüşüne Polis Müdahalesi

featured

Ankara’da baro gerginliği devam ediyor yürüyüş başlatan baro başkanlarına polis müdahale etti

AKP’nin baroların yapısına yönelik müdahalesine karşı Savunma Yürüyüşü başlatan baro başkanları Ankara’da. Polis, baro başkanlarının Ankara’ya girişine izin vermiyor.
Baroların seçim sistemi değişikliği adı altında “çoklu baro” sistemiyle yapısını değiştirmeyi hedefleyen iktidara karşı yürüyüşe geçen baro başkanları bugün Ankara’da. Polis,İktidarın avukatlık yasasına ve baroların yapısına yönelik müdahale hazırlığına karşı, 80 baro başkanı cuma günü bulundukları illerden Ankara’ya doğru “Savunma Yürüyüşü”ne başladı. Baro başkanlarının Ankara’ya girişine izin vermeyen polis, avukatlara müdahale etti.

Baroların yapısı ve seçim sisteminde yapılmak istenilen düzenlemeye baro başkanları “Savunma Yürüyüşü” başlattı. Yürüyüşün 4. gününde Ankara Barosu Başkanı Erinç Sağkan ile baro üyesi yüzlerce avukat, diğer kentlerden gelecek baro başkanları ve üyelerini cübbeleriyle Eskişehir yolu girişinde beklemeye başladı. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan da yürüyüşe destek verdi.

ANKARA GİRİŞİNDE MÜDAHALE
Polis yoğunluğunun olduğu Eskişehir yolunda baroların karşılama noktasına ulaşması ile birlikte açıklama yapılması beklenirken, diğer baro başkanları ve üyelerinin önü karşılama noktasına kısa bir mesafe kala polisler tarafından kesildi. Polis amirleri “kamu düzeni bozulduğu” gerekçesiyle yürüyüşe izin verilmeyeceğini belirtti.

Bu engelleme üzerine Eskişehir yolu girişinde bekleyen Ankara Barosu yönetimi ve üyesi avukatlar, baro başkanlarının durdurulduğu noktaya doğru yürümeye başladı. Fakat onların da önü polislerce kesildi. İki grubun buluşması engellenirken, bu engelleme girişimi nedeniyle baro başkanları ile polis amirleri arasındaki görüşmeler devam ediyor.

Barolar, yürüyüşe izin verilmesi halinde önce Anıtkabir’i ziyaret edip, ardından yürüyüşle Meclis’e giderek temaslarda bulunacak. Ankara’ya doğru yapılan yürüyüşte 55 baro başkanı yer alırken, 5 baro başkanı da Anıtkabir’de yürüyüşe dahil olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
SON DAKİKA…Ankara’da Baro Yürüyüşüne Polis Müdahalesi