Sosyal Medya Provakatörü Basel Kullanıcı Adıyla Tanınan Bekir aslan Tutuklandı

featured

İstanbul’da geçtiğimiz 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nde Saraçhane Meydanı’nda göstericiler ile polis arasında yaşanan gerginlik sonrası çevik kuvvet polislerine saldıran 65 şüpheliden 52’si, tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. 52 kişinin arasında sosyal medya platformundaki “Basel” kullanıcı adını kullanan tartışmalı isim Bekir Aslan da bulunuyor.

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları öncesinde İstanbul’da Taksim Meydanı’nın kutlamalara kapalı olacağı yönünde alınan karar üzerine Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel “Hedef Taksim Meydanı’dır şeklinde çağrıda bulundu. CHP’nin çağrısı sonucu TİP ve CHP başta olmak üzere pek çok parti üyesi, DİSK, KESK ve çeşitli STK’ların toplandığı Saraçhane’de katılımcılar polis engeliyle karşılaştı.

Toplanan kalabalığın polise taş ve sopalarla saldırması sonrasında belirlenen 65 şüpheliden 52’si tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Sosyal medyada ‘Basel’ adıyla provokatif paylaşımlar yapan Bekir Aslan’ın polise saldıran göstericiler arasında yer alması büyük tepki toplamıştı. Aslan’ın da dahil olduğu 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilerek zanlılar cezaevine gönderildi.

Polise saldırısını sonra küfürlü paylaşımları izledi

Sosyal medya kullanıcılarından tepki toplayan Bekir Aslan Twitter (X) sosyal medya hesabından “zulme karşı mukavemetten anladıkları ya süslü püslü edit yapmak ya da iki üç tivit atmak” şeklinde hakaret ve küfür içeren paylaşım yaparak haklı gibi üste çıkmayı denemişti:

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sosyal Medya Provakatörü Basel Kullanıcı Adıyla Tanınan Bekir aslan Tutuklandı