Soylu açıkladı: Saldırgan Suriye’den geldi

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlama ile ilgili açıklamalar da bulundu. Bakan Soylu’nun açıklamasında eylemi yapan kişinin Suriye’den gelmiş olması dikkatlerden kaçmadı. Soylu, bombayı bırakan kişinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alındığını açıklarken, “Hiç merak etmesinler karşılığını daha ağır vereceğiz” dedi.

3 Aileden 6 Kişi Hayatını Kaybetti

Soylu açıklamasında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın da kimliklerini açıkladı. Konuşmanın ilgili bölümünde “Bu olayın sonunda hayatını kaybeden kardeşlerimizin Arzu Özsoy, İstanbul 1984 doğumlu ve kızı Yağmur Uçar, Ereğli 2007 doğumlu. Yusuf Meydan, Palu 1988 doğumlu. Ecrin Meydan, Seyhan 2013 doğumlu. Adem Topkara, Gümüşhane Torul 1982 doğumlu ve eşi Mukaddes Elif Topkara hanımefendi Rize Kalkandere 1995 doğumlu. Rahmetli Rahman’a kavuştular. Şehit oldular.” dedi.

Eylemi Yapan Afrin’den Geldi

Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda değerlendirmelerimiz var, diyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu eylemin adım atıldığı andan itibaren, bu eylem yapıldığı andan itibaren İstanbul Emniyet Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz kaynaklandığı yer, talimatın alındığı yer, eylemi gerçekleştirenlerle ilgili bir çalışma ortaya koydular. İlk değerlendirmelerden itibaren aynı iz üstündeyiz. Eylemin talimatının Kobani’den geldiği konusunda bir değerlendirmemiz var. Eylemi yapanın Afrin’den geçtiği konusunda bir değerlendirmemiz var ve yine elbette ki bu olay hiç olmasaydı hiç can kaybımız olmasaydı ama şu anda sınırın ötesinde binlerce kahramanımız sınırın içerisinde dağlarda binlerce kahramanımız, şehirlerin içerisinde binlerce kahramanımız sadece terörü engellemekle mücadele ediyor” dedi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Soylu açıkladı: Saldırgan Suriye’den geldi