Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na “Gara” Eleştirisi

featured

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara harekatı sonrası başlayan tartışmalar hakkında, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun ardımızdan sanki kendisine olayı ifade etmemişiz gibi görüşmeden çıkar çıkmaz grup toplantısında meseleyi siyasi polemiğe dönüştürmesi PKK’yı aklamaktan, bir siyasi polemik hale getirmekten başka bir şey değildir. Böyle olmamalıydı” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Harekatı sonrası başlayan tartışmalar hakkında, ” Sorumluluğu Cumhurbaşkanımızın üzerine yıkmaya çalışmak PKK’yı aklamak, hep birlikte bir cephe olma fırsatını kaçırmaktır” diye konuştu.

Ankara’da 107. Dönem Kaymakamlık Kursu Açılış Programı’nda konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gara Harekatı sonrası başlayan tartışmalara değindi.

Bakan Soylu, “Bugün birileri eskiden yaşananları hatırlamıyor olabilir. Birileri rahatsız olsun, bunu her yerde söyleyeceğim. 1987’de yine 3 koldan saldırdıkları 30 sivil vatandaşımızı katlettikleri Pınarcık Köyü katliamı var. Bu nasıl vahşet diye kendi kendimize dövünüp dururduk” dedi.

Gara’daki terör örgütü PKK’nın katliamına ilişkin de konuşan Soylu, “Birilerinin dediği gibi misafir etmediler, doğrudan işkence ettiler, sonunda da öldürdüler” ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçen hafta şehit olan kardeşlerimizin huzurunda eğiliyorum. O operasyonda şehit olan 2 yüzbaşı ve astsubayımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Tarih zaman zaman insanlığın karşısına çıkardığı birbirine benzer fotoğraflarla aslında bir şey söyler. Hepiniz bilirsiniz 150 yıl önce Düyûn-ı Umumiye diye bir kurum vardı. Ne yazık ki IMF’den de 9-10 yıl önce kurtulabildik.

Bir asır önce de bu millete Sevr’i dayadılar, bu topraklar bunu kabul etmediler. Bugün de Sevilla haritası denen bir ucubeyle geldiler, bu toprak bunu da kabul etmedi. Bizi sürekli dar alanlara çekmeye muhtaç bir hale getirmeye çalışıyorlar. Ekonomik olarak yoğun bakımda her an dokunduklarında yıkabilecekleri bir Türkiye istiyorlar. Kendi insanına mahcup, tarihimize, medeniyetimize, kültürümüze, değerlerimize uzak bir Türkiye istiyorlar. Etrafında olan bitene sağır bir Türkiye istiyorlar. Bu politikadan asla vazgeçmediler.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Soylu’dan Kılıçdaroğlu’na “Gara” Eleştirisi