Sözde Atatürkçü Dernekten Uygur Türklerine Terörist Yakıştırması

featured

Doğu Perinçek’in genel başkanı olduğu Vatan Partisi’ne yakınlığıyla bilinen sözde Atatürkçü oluşum Türkiye Gençlik Birliği(TGB) internet sitesinden yaptığı açıklama ile Uygur Türklerine terörist yakıştırması yaparak Çin hükümetinin Uygur Türklerine yaptığı soykırım ve sindirme politikasını savundu.

TGB’den yapılan açıklamaya göre Uygur Özerk Bölgesi dünyada en çok gelişme gösteren bölge gibi gösterilirken Çin hükümetinin ise aşırı dinci terörist(!) grupları yok ettiği iddia ediliyor. Ayrıca toplama kampları “eğitim ve dönüşüm merkezi” olarak belirtilen açıklamada burada Uygurların hayata kazandırıldığı yalanı ortaya atılıyor.

Ayrıca açıklamada Doğu Türkistan Maarif Ve Dayanışma Derneği başkanı Hidayetullah Oğuzhan ve Doğu Türkistanın liderlerinden Abdülkadir Yapçan hedef gösterilirken terörist yakıştırması yapılıyor.

Sözde Atatürkçü oluşum Türk milliyetçilerine Türkçülük dersi vermek gibi bir gaflete düşerken “Çin’e düşmanlık, bugün Türkiye’ye düşmanlıktır.” açıklamasını yapıyor ve Doğu Türkistan’ın özgürlük davasının tamamını ABD eksenli bir faaliyet olduğunu savunarak buna dair bir dayanak göstermiyor. Metinde bahsedilen teröristleri(!) yani Uygur Türklüğünü savunmak Türkçülüğe de Türkiye’nin bağımsızlığına da düşmanlık olarak gösterilirken açıklama sona eriyor.

Pek çok Türkçü çevre ise yapılan açıklamayı kınarken Türkçüler açıklamanın büyük bir gaflet olduğunu ve yanlı yazılmış açıklamanın gerçeklerden uzak olduğunu belirterek sosyal medya üzerinden sözde Atatürkçü oluşuma tepki gösteriyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sözde Atatürkçü Dernekten Uygur Türklerine Terörist Yakıştırması