Starbucks 1992 Yılından Bu Yana En Büyük Maddi Kaybını Yaşadı

Starbucks 1992 Yılından Bu Yana En Büyük Maddi Kaybını Yaşadı

Dünyanın en popüler kahve zincirlerinden biri olan Starbucks, son haftalarda İsrail-Filistin arasında yaşanan savaşa ilişkin tutumu nedeniyle birçok ülkede protesto ediliyor. Bu protestolar, kahve devinin 1992 yılından beri en büyük gelir kaybını yaşamasına yol açtı.

Starbucks, Türkiye’de de sık sık fiyat artışlarıyla gündeme gelen bir marka. Ancak, İsrail-Filistin savaşıyla birlikte, kahve zincirinin başka bir sorunla karşı karşıya kaldığı ortaya çıktı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden çok sayıda vatandaş, Starbucks’ın kazancının bir kısmını İsrail’e aktardığına inanıyor ve bu duruma tepki gösteriyor.

Starbucks, dünya genelindeki protestolardan etkilenmemiş gibi görünse de, gerçek çok farklı. Starbucks, 11 milyar dolarlık bir gelir kaybı yaşayarak, yüzde 9,4’lük bir düşüş gösterdi. Bu oran, 16 Kasım’da yüzde 8,6 idi. Bu, Starbucks’ın 1992 yılından beri karşılaştığı en büyük zarar olarak kayıtlara geçti. Starbucks’ın gelecekte ne gibi sonuçlarla karşılaşacağı ise merak konusu.

Starbucks’ın CEO’su Laxman Narasimhan, bir mektup yayınlayarak, barış çağrısı yaptı ve görüşlerinin yanlış yansıtıldığını söyledi. Narasimhan, “Dünyanın birçok yerinde çatışmalar yaşanıyor. Bu çatışmalar, şiddet, nefret, yalan ve silahlanmış söylemleri beraberinde getiriyor. Biz bunların hepsini kınıyoruz. Birçok şehirde artan protestolar görüyoruz. Mağazalarımızın birçoğu vandalizme uğradı. Protestocuların, bizi neyin temsil ettiğimizin sosyal medyada yanlış anlatılmasından etkilendiklerini görüyoruz. Bizim duruşumuz açık. Biz insanlığın yanındayız.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Starbucks 1992 Yılından Bu Yana En Büyük Maddi Kaybını Yaşadı