Starbucks’a Karşı Etik Tedarik İddiasıyla Büyük Dava: NCL’den Ciddi Suçlamalar

Starbucks'a Karşı Etik Tedarik İddiasıyla Büyük Dava: NCL'den Ciddi Suçlamalar

ABD Ulusal Tüketiciler Birliği (NCL), dünyaca ünlü kahve zinciri Starbucks’a karşı önemli bir iddia ile dava açtı. NCL, Starbucks’ın müşterilerine “yanlış ve aldatıcı bir şekilde” etik kahve ve çay tedarik ettiğini öne sürerek, bu iddiaların merkezinde yer aldığı bir dava başlattı. Bu dava, Starbucks’ın pazarlama stratejilerini ve tedarik zinciri uygulamalarını sorgulamaktadır.

NCL tarafından yapılan açıklamada, Starbucks’ın etik kahve ve çay tedarik ettiğini iddia ettiği, ancak gerçekte şirketin pazarlamasının tüketicileri yanıltıcı olduğu belirtildi. Özellikle, Starbucks’ın çocuk işçiliği, zorla çalıştırma, cinsel taciz ve saldırı ile diğer insan hakları ihlalleri geçmişi olan kahve ve çay çiftlikleri ile kooperatiflerden yaptığı alımlar hakkında yeterli bilgi paylaşmadığı iddia edildi.

Davanın Detayları: İhlaller ve Kanıtlar

Davada, Starbucks’ın söz konusu ihlalleri yapan yerlerden ürün satın aldığına dair kanıtların detaylandırıldığı bildirildi. NCL Üst Yöneticisi Sally Greenberg’in açıklamalarına da yer verilen bildiride, Greenberg Starbucks’ın market raflarında duran her kahve paketinde müşterilerine yalan söylediğini iddia etti.

NCL’den Güçlü Mesaj: “Tüketicilerin Bilme Hakkı Var”

Greenberg ayrıca, Starbucks’ın tedarik zincirinde ciddi insan hakları ve iş gücü ihlallerinin olduğunu belirtti. Bu durumu eleştiren Greenberg, “Tüketicilerin tam olarak neye para ödediklerini bilme hakları var. NCL, bu aldatıcı uygulamaları açığa çıkarmaya ve Starbucks’ı iddialarından sorumlu tutmaya kararlıdır” ifadelerini kullandı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Starbucks’a Karşı Etik Tedarik İddiasıyla Büyük Dava: NCL’den Ciddi Suçlamalar