Steam’in Türkiye için Geçerli Ücretleri Dolar Fiyatına Dönüyor

Steam'in Türkiye için Geçerli Ücretleri Dolar Fiyatına Dönüyor

Oyun severlerin en çok tercih ettiği dijital platformlardan biri olan Steam, Türkiye’de önemli bir karar aldı. Platform, 20 Kasım 2023’ten itibaren Türk Lirası ile oyun satışını durduracağını ve yerine Amerikan Doları kullanacağını duyurdu. Bu karar, oyun fiyatlarında büyük bir artışa neden olacak. Zira Steam, 2022 yılında 1.8 TL olan dolar kurunu 10 TL olarak sabitlemişti. Şimdi ise oyunlar güncel dolar kuru üzerinden satılacak. Bu da yaklaşık yüzde 200’lik bir zam anlamına geliyor.

Steam, bu kararının nedenini, Türkiye ve Arjantin’de yaşanan kur dalgalanmalarının oyun geliştiricilerine ve ödeme yöntemlerine zorluk çıkardığını belirterek açıkladı. Platformun resmi açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Arjantin ve Türkiye’de son yıllarda yaşanan yüksek kur oynaklığı, oyun geliştiricilerinin bu para birimleri cinsinden uygun fiyatları seçmesini ve sürekli güncel tutmasını güç bir hale getirdi. Geliştirici buluşmalarımızda ve sohbetlerimizde bu geri bildirimle çok sık karşılaştık. Buna ek olarak, bu ülkelerde/bölgelerde sürekli olarak yaşanan kur dalgalanmaları, ücretler, vergiler ve lojistik sorunlar kaynaklı olarak Steam ödeme yöntemlerini güncel ve çalışır şekilde tutmakta büyük güçlükler yaşadık. Arjantin ve Türkiye’deki Steam müşterileri için fiyatları USD olarak değiştirmek, bize hem oyunculara hem de partnerlere daha standart ve tutarlı bir hizmet sunmamıza yardımcı olurken aynı zamanda bu ülkelerde/bölgelerde yaşayan Steam kullanıcılarına çeşitli ödeme yöntemleri sunmaya devam edebileceğimiz anlamına geliyor.”

Steam’in bu kararı, Türkiye’deki oyun severleri hayal kırıklığına uğrattı. Platformun Türkiye’de yaklaşık 10 milyon aktif kullanıcısı olduğu tahmin ediliyor. Bu kullanıcılar, artık dolar kuru üzerinden oyun almak zorunda kalacaklar. Bu da oyun fiyatlarının katlanmasına neden olacak. Örneğin, şu anda 10 TL olan bir oyunun fiyatı 20 Kasım’dan sonra yaklaşık 30 TL olacak. Bu durum, Türkiye’deki oyun pazarını da olumsuz etkileyecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Steam’in Türkiye için Geçerli Ücretleri Dolar Fiyatına Dönüyor