Stephen King’in Filme Çevrilen Eserleri

featured

Eserleri birçok dile çevrilen 60’dan fazla eser yazan usta Stephen King’in birçok eseri filmlere ve dizilere uyarlandı. O uyarlamalardan bazıları hasılat rekorları kırdı. İşte o filmlerden bazıları

 It – O (2017)

Film, Maine’in küçük bir kasabasında yaşayan 7 çocuğu ele alıyor. Bu yedi arkadaş okullarında dışlanan bir gruptur. Ancak en büyük sorunları bu değildir. Arkadaşlar bir yandan hayatın getirdiği sorunlarla, bir yandan da ergenlikle uğraşırken, başlarına beklemedikleri bir bela daha açılır. Kurbanlarının korkularına göre şekle girebilen Pennywise, ürkütücü bir palyaço kılığında bu 7 çocuğa dehşet saçmaya başlar. Artık okuldaki sorunları, verecekleri hayatta kalma mücadelesine oranla bir hayli önemsiz kalacaktır… Film 200 milyon dolardan fazla hasılat etmiştir.

lt: Chapter Two (2019)

2017 çekilen ilk filmin devam filmidir. İlk filmde aldığı yenilginin üzerinden geçen yirmi yedi yılın ardından Palyaço Pennywise, Derry kasabasına geri döner ve büyüyen Ezikler Kulübü üyelerine musallat olur.

The Shining – Cinnet (1980)

Stephen King’in kitaplarından uyarlama bir korku filmi.  Yazar Jack Torrance’ın, kış sezonunda kapalı olan Overlook Oteli’nin bakımını üstlenerek, ailesiyle birlikte otele taşınması sonrasında gelişen metafiziksel olayları konu alır. Jack’in doğaüstü sezgilere sahip olan küçük oğlu, zamanla otelin içerisinde yalnız olmadıklarını, geçmiş ve gelecekten gelen hayaletlerle birlikte yaşadıklarını görür ve ailesini buna inandırmaya çalışır. Aile bir kar fırtınası sebebiyle dağda konumlanan bu otelde mahsur kaldığındaysa Jack doğaüstü varlıklar tarafından ele geçirilir ve yavaş yavaş aklını kaybetmeye başlar. ack Nicholson’ın banyoya baltayla girmeye çalıştığı sahne sinema tarihinin efsaneleri arasında girmektedir. Filmi usta yönetmen Stanley Kubrick çekmiştir.

The Green Mile (1999)

Oldukça iri yarı biri adam olan John Coffey, iki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkûm olmuştur. Ürkütücü görünümünün aksine oldukça ince ve karmaşık bir iç dünyası olan Coffey, bazı doğaüstü güçlere sahiptir. Hapishanenin infaz odası baş gardiyanı Paul Edgecomb’un ona gerçekten suçlu olup olmadığını sorması ile birlikte aralarında bir diyalog başlar. Hasta olan Edgecomb’un Coffey’in güçleri sayesinde iyileşmesiyle olaylar gelişmeye başlar. Coffey, doğaüstü gücü sayesinde kendi içine çektiği hastalıkları ağzından serbest bırakarak hayatına devam edebilmektedir. Edgecomb’in, Coffey’in bu gücünün farkına varmasıyla Coffey’e olan düşünceleri tamamen değişmeye başlar. Coffey bu gücü sayesinde mucizeler yaratmaktadır ve Edgecomb bu mucizenin yaşamaya devam etmesi gerektiğini düşünmektedir.  Film Michael Clarke Duncan’ın harika oyunculuğuna gözler önüne seriyor.  Film, İmbd listesinde en iyi 250 film listesinde 45. sıradadır.

The Shawshank Redemption

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Stephen King’in Filme Çevrilen Eserleri