Şule Çet Kimdir? Şule Çet Davası Son Durum

featured

 

Şule Çet Kimdir?

Şule Çet geçtiğimiz aylarda bir plazanın 20. katından atılarak hayatını kaybetmişti. 29 Mayıs’taki bu olay üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Şule Çet cinayetinin açıklığa kavuşturulması adına soruşturma başlattı. İddianamede Çet’in cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Arand hakkında “kasten öldürme”, “cinsel saldırı” ve “hürriyeti yoksun bırakma” suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 39’ar yıl hapis istendi. Dava bugün de devam etti.

Şule Çet Davası Son Durum

Şule Çet davasında mahkeme, sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşmayı 16 Ekim 2019 tarihine ertelendi. Mahkeme:

-Şule’nin geçmiş dönem raporu uyarınca psikolojik durumu hakkında rapor aldırılması,

-Telefon kayıtlarının beklenmesine,

-DNA tespitine elverişlilik için bilirkişi tespitine,

-Dudak okuma tespitlerinin yapılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Şule Çet’in avukatı şu ifadeleri kullandı:

“Açık açık delil karartma, mahkemeyi yanıltma vardır. Kayıtlara göre bakıyoruz, 112, 110, 155 hiç bir numara aranmamış. Kurtarmak istiyordum, ama ne yazık ki ne 112 ne 118 ne de 155 i aramış. Şule’nin 2006’dan itibaren 200 hastahane kaydı var ve yalnızca birisi ayakta psiko tedavi, altını çiziyorum ayakta. Artık bu psikoloji tartışmasının sonlanmasını istiyorum. Bir önceki celsede Berk Akand dedi ki: “Ben kaçsaydım tırnağımı bulamazdınız.” Bu açık açık kaçma şüphesi yaratır TCK’ya göre ve bu tutuklama devamını gerektirir.Çağatay Aksu: “kızına sahip çıksaydın” diyen birisi ve bu bir itiraf niteliğindedir, ve içeride de bayağı başarılıymış, dışarıdaki kadınların can ve mal güvenliği için sanıkların tutukluluğunun devamını istiyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Şule Çet Kimdir? Şule Çet Davası Son Durum

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.