Süleymaniye’de Başarılı MİT Operasyonu

Süleymaniye'de Başarılı MİT Operasyonu

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK/KCK içerisinde “gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu” olarak bilinen Rojda Bilen’i, Irak’ın kuzeyindeki Süleymaniye’de başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) terörle mücadeledeki kararlı tutumu, PKK/KCK terör örgütünün sözde “gençlik topluluğu kadın genel sorumlusu” olarak faaliyet gösteren Rojda Bilen’e yönelik düzenlenen operasyonla bir kez daha gözler önüne serildi. Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, MİT, “Bişeng Brüsk” kod adını kullanan Bilen’in Süleymaniye’nin Pencevin ilçesindeki yerini tespit etti.

Uzun süredir terör örgütü PKK/KCK içerisinde aktif roller üstlenen Bilen, MİT tarafından gerçekleştirilen dikkatlice planlanmış ve başarıyla yürütülen bir operasyonla Süleymaniye’de etkisiz hale getirildi. 2011 yılında örgüte katılan Bilen’in, terör faaliyetleri nedeniyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “silahlı terör örgütüne üye olma” suçlamasıyla arandığı ve İçişleri Bakanlığı’nın “terör arananlar” listesinde mavi kategoride yer aldığı belirtildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Süleymaniye’de Başarılı MİT Operasyonu