Süper Lig’de Bir İlki Başarmıştı, Kulüp Başkanının Masası Alkış Topladı

featured

Süper Lig tarihinin ilk kadın spor kulübü başkanı olan Berna Gözbaşı, çalışma odasında okuduğu kitaplardan dolayı futbolseverler tarafından övüldü.

Kayserispor’u küme düşmekten kurtaran başkan Berna Gözbaşı, dün alınan Beşiktaş galibiyetinin ardından basın toplantısı yapmış ve bu başarının tüm Kayseri’ye ait olduğunu dile getirmişti. Başkanın odasındayken okuduğu kitaplar sosyal medyaya epey ilgi gördü.

BERNA GÖZBAŞI KİMDİR?

Kayserili olan Berna Gözbaşı, Gelibolu’da dünyaya geldi. Memur bir ailenin tek kızı olarak, 9 Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi İngilizce İşletme Bölümü’nden 1996 yılında mezun oldu. Berna Gözbaşı, iş hayatına Kayseri Çinkur’un ihracat biriminde başladı. Londra Metal Borsasında “Uluslararası Finans, Metal Ticareti, Futures& Options” konusunda eğitim aldıktan sonra, ilk şirketi olan BRN Uluslararası Danışmanlık ve Dış Ticaret Limited Şirketi’ni 2001 yılında kurdu.

Birçok firmaya uluslararası pazarlama ve dış ticaret danışmanlığı yaptı. İhracata açılmamış bir cok KOBİ’yi ihracatla tanıştıran Gözbaşı, 2001 -2006 yılları arasında Ortadoğu, Doğu ve Batı Afrika pazarlarında aktif çalıştı. 2006 yılında yatak üretimine başladı.

BRN Yatak’ı farklı paketleme yöntemleri 5 kıtada 60’dan fazla ülkeye ihraç eden bir şirket haline getirerek, çok kısa bir sürede sektörün en önemli ihracatçı firmalarından biri haline getirdi ve girişimcilik ve ihracat dalında birçok ödüle layık görüldü ve genç ve kadın girişimciler için rol model oldu. Kayseri Sanayi Odası ilk kadın meclis üyesi olan Berna Gözbaşı’nın 2 kızı vardır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Süper Lig’de Bir İlki Başarmıştı, Kulüp Başkanının Masası Alkış Topladı