Suriye Mitingindeki Provokatörler

featured

Geçtiğimiz cumartesi günü Özgür-Der tarafından Saraçhane parkında düzenlenen Suriyeli Mitingi sırasında arbedeler çıkmıştı. Mitingi haber yapmak için alanda bulunan muhabirlerimizden alınan fotoğraf video kayıtlarında, üç kimliği belirsiz şahsın düzenli ve sistematik şekilde vatandaşları provoke ettikleri ortaya çıktı.

İşte o provokatörler…Olayları provoke edenlerden birisi Saraçhane parkı girişinde polislerin hemen arkasında duruyor. Kimlik ve üst araması öncesi arkadaşlarını bekliyor.

  1. Provokasyon ve sonrası

Basın açıklamasının başlamasıyla birlikte, İYİ Parti ve MHP’li vekilleri provokasyonla suçlayna dernek sözcüsüne bir vatandaş tepki vermişti. O esnada fotoğraflarda göreceğiniz üzere çevredeki vatandaşları provoke eden şahıslar ortamı germiş, park dışındaki gençleri galeyana getirdiler.

 

 

Provasyon miting alanı dışındaki gençleri tahrike kadar devam etti. Dernek sözcüsüne tepki gösteren vatandaş ve miting alanı dışındaki gençler gözaltına alınırken işaretlediğimiz provokatörler miting alanına geri döndü.

Olayların dinmesi ve vatandaşların gözaltına alınmasına rağmen provokatörler, çevrede mitingi izleyen vatandaşları provoke etmeye devam ettiler.

Bu sefer Saraçhane meydanı tarafındaki kapı önünde vatandaşları prove ettiler.

Burada provoke edilen vatandaşa tekme yumruk saldıran provokatörler, diğer vatandaşların gelmesiyle birlikte miting alanına kaçarken, provoke edilen vatandaş ise gözaltına alındı.

Miting esnasındaki olaylar başrol oynayan bu provokatörler ise gözaltına alınmadan miting alanından ayrıldılar. Kim bu provokatörler?

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriye Mitingindeki Provokatörler