Suriye’de Parlamento Seçimleri Gerçekleşti, Halkın Yarısı Sandığa Gidemedi…

featured

Suriye halkının neredeyse yarısından fazlasının savaş ortamından ötürü katılamayacağı parlamento seçimleri, bugün gerçekleşti. Rejime yakınlığıyla bilinen bölgelerde seçim sandıkları kurulurken, Esad rejimine muhalif olan kentlere sandık yollanmadı.

Halkın Yarısı Katılamayacak

Suriye’de Beşşar Esad kontrolündeki alanlarda parlamento seçimleri düzenleniyor. Ülke nüfusunun yarısının ülke içinde ve dışında göçmen durumunda olması nedeniyle oy kullanamadığı seçimler için rejim kontrolündeki küçük bölgeler haricinde, YPG/SDG alanı da dahil olmak üzere sandık kurulmadı.

Seçim Meşru Değil

Suriye’de milyonlarca sivili yerinden ve yurdundan eden Esad rejimi, iç savaşın devam ettiği süreçte üçüncü kez parlamento seçimlerine giderken, muhalifler ise tüm halkın katılmadığı bu seçimi meşru görmüyor.

Esed rejimi, Suriye’de Mart 2011’den bu yana süren iç savaşta, milyonlarca Suriyelinin ülkeyi terk ettiği ve yurt içinde yerinden edildiği bir ortamda, üçüncü kez parlamento seçimleri düzenliyor.

Esad Oyunu Kullandı

Parlamentonun şekilleneceği seçime katılımın düşük olması beklenirken, rejimin başındaki Esed, eşiyle birlikte oyunu Cumhurbaşkanlığı seçim merkezinde kullandı.

Halk Katılım Sağlayamayacak

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle daha önce ertelenen milletvekili seçimlerine, rejimin göçe zorladığı ve yerinden ettirdiği Suriye halkının yarısından fazlası katılamayacak.

2011 öncesi ülke nüfusu 22-23 milyon civarındayken Birleşmiş Milletlerin (BM) verilerine göre, iç savaşta 6,7 milyon Suriyeli ülkesini terk etmek zorunda kaldı. Bu süreçte, 7-8 milyon kişi de yerinden edildi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriye’de Parlamento Seçimleri Gerçekleşti, Halkın Yarısı Sandığa Gidemedi…