Suriyelileri Öven Nagehan Alçı’ya Fatih Altaylı’dan cevap

featured

Suriyelileri Öven Nagehan Alçı’ya Fatih Altaylı’dan cevap. HaberTürk yazarı Fatih Altaylı‘ya cevap vermek uğruna Suriyelilere yere göğe sığdıramayan Nagehan Alçı 3 Nisan 2022 tarihinde “90’ların İstiklal Caddesi mi yoksa bugünkü mü daha dünyalı?” başlıklı yazısında Suriyelileri överek; “Evet Suriyelilerin ve ülkemize gezmeye gelen Arap turistlerin diğer yerlerde olduğu gibi İstiklal’de de ciddi bir görünürlüğü var. Özellikle Taksim Meydan’dan Galatasaray’a kadar Ortadoğulu turistlerin zevkine göre dizayn edilmiş vitrin ve büfeleri görmemek imkansız, öte yandan Batılı birçok mekan da aynı şekilde bu dönemde Beyoğlu’nda açıldı. Hem Ortadoğu kültürü hem Batı kültürü Beyoğlu’nda birbirini besliyor. Ben her gün dolaştığım Beyoğlu’nun sokaklarında Altaylı’nın bahsettiği Suriyeli çetelere hiç rastlamadım ama Suriyelilerin açtığı nefis falafel, humus, tabule yapan restoran ve büfeleri biliyorum. Onların yanı sıra artık gerçek Hint restoranları var, Pakistan restoranları, Vietnam restoranları da var Beyoğlu’nda. Hem de son derece mütevazi ve iyi restoranlar bunlar.

Sevgili Altaylı herhalde Beyoğlu turu diye sadece Talimhane ile yetindi, Taksim Meydana kadar gelip geri döndü. Bir gün vakit ayırırsa kendisine güzel bir İstiklal turu attırıp, önce Cuistot’ta Belçika usulü midye üzerine de Asmalımescit’teki meşhur Meksika tatlıcısında Churro ısmarlamak isterim. ” ifadelerini kullanmıştı.

Nagehan Alçı’nın yazısına Fatih Altay’lıdan cevap gecikmedi. Fatih Altaylı 4 Nisan 2022 (Bugün) tarihli “Monopolit” başlıklı yazısında Nagehan Alçı’ya adeta ders verdi.

Fatih Altaylı, Nagehan Alçı’ya şu ifadelerle seslendi; “Ama Nagehan Alçı’ya göre her şey normal, korkmamıza gerek yok, Suriyeliler ve dahi Afganlar hepsi gelebilir.

Alçı’ya göre ben abartıyorum, biz abartıyoruz. Biz yalan söylüyoruz, o doğru.

Fakat ilginçtir.

Aynı hanımefendi, bundan birkaç sene öncesine kadar bizim “Bunların amacı başka, bunlar tehlikeli, inanç özgürlüğü başka devlette örgütlenmek, yapılanmak başka” diyerek tehlikeye dikkat çektiğimiz zamanlarda Fetullah Gülen ve Cemaatine övgüler düzüyor, bizi yalan söylemekle, bizi abartmakla suçluyorlardı.

Yani tehlikeyi öngörmekte kimin daha yetkin, kimin ise sınıfta kaldığı malum.

Bu yüzden yarın öbür gün herkesten çok Suriyeli ve göçmen düşmanı olurlarsa hiç şaşırmayın.

Ne de olsa “aldatılanların” güçlü olduğu bir ülke burası.

Bu arada beni yemeğe de davet etmiş Nagehan Hanım.

Böyle bir daveti geri çevirmek çok ayıba girer.

Odakule’nin hemen yanında, Kallavi sokakta, hala felafelci olmadıysa Fıccın diye şahane bir Lokanta vardır.

Oraya gideriz.

Merak etmesin, Boşnak Lokantası değil, Çerkes lokantasıdır.

NOT: Monopolit, çok toplumluluk anlamına gelen cosmopolit’e karşı benim uydurduğum bir kavram.”

Nagehan Alçı’nı yazısı için : https://www.haberturk.com/yazarlar/nagehan-alci/3396945-90larin-istiklal-caddesi-mi-yoksa-bugunku-mu-daha-dunyali

Fatih Altaylı’nın yazısı için : https://www.haberturk.com/yazarlar/fatih-altayli-1001/3397784-monopolit

Daha fazal haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriyelileri Öven Nagehan Alçı’ya Fatih Altaylı’dan cevap