Suriye’nin Deraa Kentinde Esad Aleyhine Üçüncü Protesto Gösterisi

featured

Suriye’nin Deraa kentinde son bir haftada Esed rejimi ile İran destekli militanlar aleyhinde üç protesto gösterisi düzenlendi.

Üçüncü Protesto

Son gösteri dün Deraa’nın El Balad mahallesinde bulunan El Hüseyin Camisi önünde gerçekleştirildi. Gösteride Esed rejiminin kentteki güvenlik güçlerinin çekilmesi, İran ve Hizbullah destekli militanların ülkeden çıkarılmasını istedi.

El Hüseyin Camisi önünde Deraa El Balad Merkez Komitesi adına yapılan açıklamada Esed rejiminin gerçekleştirdiği terör, adam kaçırma, suikast olayları protesto edilerek bu tarz olayların sürmesi halinde gösterilerin tırmanacağı belirtildi.

İran ve Esad Protesto Ediliyor

Suriye merkezli Enab Baladi internet sitesinde yer alan habere göre, 18 Eylül’de Deraa’nın doğu kırsalındaki bulunan El Harak kasabasında ve 21 Eylül’de Busra El Şam kentinde Suriye rejimine bağlı Beşinci Kolordu’nun bölge sakinlerinden birine yönelik bir suikastiden sonra gerçekleştirilen cenaze töreninin ardından gerçekleştirilen protesto eylemlerinde Esed rejimi ve İran destekli terör grupları aleyhinde sloganlar atılmış ve bölgeyi terk etmeleri istenmişti.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suriye’nin Deraa Kentinde Esad Aleyhine Üçüncü Protesto Gösterisi