Sürücüsüz Metro Yarın Açılıyor!

featured

Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, saatte tek yönde 65 bin yolcuya hizmet verecek.

Türkiye’nin ilk sürücüsüz metrosu olarak bilinen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı, yarın, 15 Aralık tarihinde açılıyor. 16 istasyondan meydana gelen Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın 65 bin yolcuya hizmet vermesi ön görülüyor.

Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nın temeli 2012 yılında atılmıştı.İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, resmi Twitter adresinden yaptığı açıklamada, Anadolu Yakası’nın ikinci metro hattı olan 20 km’lik Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, Türkiye’nin sürücüsüz ilk metro hattı olacağı bildirdi.

Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy-Sancaktepe hattının ilk etabı 15 Aralık tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla açılacak. 16 istasyon ve 17 kilometre olarak hizmete girecek olan Üsküdar-Ümraniye Metro Hattı’nda vatandaşların güvenliği için de “peron kapı” sistemi kullanılacak. Üsküdar – Ümraniye – Çekmeköy / Sancaktepe Metro Hattı, saatte tek yönde 65 bin yolcuya hizmet verecek. Metro tamamlandıktan sonra ise Üsküdar-Sancaktepe arası 27 dakikaya inecek.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Sürücüsüz Metro Yarın Açılıyor!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.