Suudi Arabistan Yetkililerden Haddini Aşan Pankart Engeli

Suudi Arabistan Yetkililerden Haddini Aşan Pankart Engeli

Süper Kupa finalinde Fenerbahçe ile Galatasaray, bu akşam Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da karşılaşacak. Ancak maç öncesi iki takımın da maça çıkmama ihtimali var. Sebebi ise Atatürk pankartına izin verilmemesi.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Suudi Arabistan’da düzenlenmesine karar verdiği Süper Kupa finali, başından beri tartışma konusu olmuştu. Fenerbahçe ve Galatasaray, dün maçın yapılacağı Al-Awwal Park Stadyumu’na gitmişti. Ancak maç saatine yakın bir gelişme, iki takımın da tepkisini çekti.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, “Atamızın ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ sözünün yazılı olduğu pankartla maça çıkacaktık ancak anladığım kadarıyla otoriteler bunu kabul etmedi. Tam belli değil, duruma bakacağız.” dedi. Gazeteci Yağız Sabuncuoğlu ise Riyadlı yetkililerin Atatürk posterine ve ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ pankartına izin vermediğini duyurdu.

Bu durum, hem Fenerbahçe hem de Galatasaray taraftarlarının sosyal medyada büyük tepkisine neden oldu. Taraftarlar, takımlarının maça çıkmamasını isteyerek, “Atatürk’e saygı gösterilmeyen yerde futbol oynanmaz” mesajları paylaştı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Suudi Arabistan Yetkililerden Haddini Aşan Pankart Engeli