Taksici, Unutulan 1 Milyon Liralık Çantayı Sahibine Ulaştırdı

Taksici, Unutulan 1 Milyon Liralık Çantayı Sahibine Ulaştırdı

Niğde’de örnek bir dürüstlük sergileyen taksici Osman Altın (55), taksisinde unutulan ve içinde yaklaşık 1 milyon lira değerinde para ve ziynet eşyası bulunan çantayı sahibine teslim etti. Bu olay, Niğde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası tarafından duyuruldu.

Olay, Osman Altın’ın Otobüs Terminali’nden müşterisi Ö.K.’yi (54) almasıyla başladı. Ö.K., eve varınca taksi ücretini ödedikten sonra araçtan inerken çantasını unuttu. Durağa dönen taksici Altın, araçta unutulan çantayı fark etti ve içerisindeki değerli eşyaları görünce hemen harekete geçti.

Altın, durumu Niğde Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’na bildirdi. Oda Başkanı Halil İbrahim Kızıltan, “Çantadan telefon numarasını bulup hanımefendiyi aradık, eşyaları kontrol edip eksiksiz olarak teslim ettik. Herkese örnek bir davranış oldu” şeklinde konuştu.

Ö.K. de çantasını almak için odaya gitti ve tüm eşyalarının yerinde olduğunu görünce büyük bir rahatlama yaşadı. Ö.K., “Evimin önünde inip valizlerimle eve çıktım. Yorgun olduğumdan çantayı arabada unuttuğumun farkında değildim” dedi ve Altın’a minnettarlığını ifade etti. Ö.K., Altın’a zarf içinde miktarı açıklanmayan bir para ödülü verdi.

Altın ise, “Başkanımızın çabaları neticesinde çantada iletişim bilgilerini bulduk ve sahibiyle iletişime geçtik. Çantanın sahibi odaya geldi, teslim ettik” ifadelerini kullandı. Ö.K. da “Başkası olsa vermeyebilirdi” diyerek Altın’ın dürüstlüğünü takdir etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taksici, Unutulan 1 Milyon Liralık Çantayı Sahibine Ulaştırdı