Taksim’de Dolar Saçan Soytarılar Gözaltına Alındı

featured

İstanbul’un en işlek caddelerinden biri olan İstiklal Caddesi’nde geçtiğimiz günlerde ilginç bir olay yaşandı. Kendilerine Fergio House adını veren yüzleri maskeli bir grup, sosyal medya için havaya dolar saçtı. Bu anları videoya kaydeden grup, “Taksimde muhtaçlara dolar dağıtalım dersek” başlığıyla paylaştı. Videoda bazı vatandaşların havaya atılan dolarları toplamak için birbirleriyle yarıştığı görüldü. Bu görüntüler kısa sürede sosyal medyada yayılarak büyük tepki topladı.

Tepkilerin ardından harekete geçen İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kimlik ve adres tespiti yaptığı gruba operasyon düzenledi. Dün gerçekleştirilen baskında 13 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda üzerinde “geçersiz” yazan çok sayıda dolar, maske ve kıyafet bulundu. Şüphelilerin “Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik Etmek” suçundan işlem gördüğü belirtildi. Gözaltına alınanlardan biri serbest bırakılırken, 12 kişinin adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Fergio House isimli grubun sosyal medyada 184 bin takipçisi olduğu ve pornografik içerikler paylaştığı ortaya çıktı. Grubun liderinin Roma kod adını kullandığı ve silah taşıdığı da görüldü. Grubun Netflix’te yayınlanan La Casa de Papel dizisinden esinlenerek çete gibi organize olduğu iddia edildi.

Bu olay, sosyal medyanın toplumsal ahlak kurallarını nasıl yıkabildiğini ve suça teşvik edebildiğini gözler önüne serdi. Uzmanlar, bu tür grupların hukuki olarak çete dosyasına dahil edilebileceğini ve ciddi cezalarla karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taksim’de Dolar Saçan Soytarılar Gözaltına Alındı