Taliban’dan Türkiye Açıklaması

featured

Taliban’dan Türkiye hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada  “herkes biliyor ki tüm yabancı güçler doha anlaşması temelinde aziz yurdumuzdan çekiliyorlar.

-(doha anlaşması) birleşmiş milletler ve uluslararası toplum tarafından onaylanan ve imza töreninde hazır bulunan türkiye dışişleri bakanı da dahil olmak üzere ülkelerin çoğunluğu tarafından memnuniyetle karşılanan bir karar. şimdi türkiye liderliği, amerika’nın emriyle ve amerika ile anlaşarak ülkemizde askerlerinin muhafaza edilmesini ve işgalinin genişletilmesini ilan ederken, aşağıdaki noktalar dikkate alınmaya değer:

1) afganistan islam emirliği ve afgan halkı, türkiye’nin müslüman halkı ile tarihi, kültürel ve dini bağlarını sürdürmektedir. işgalin genişlemesi, ülkemizde türk yetkililere karşı kin ve düşmanlık duyguları uyandıracak ve ikili ilişkilere zarar verecektir.

2) türk liderliğinin kararı yerinde değildir,
egemenliğimizin ve toprak bütünlüğümüzün ihlalidir ve ulusal çıkarlarımıza aykırıdır. afganistan islam emirliği, türk ve afgan milletleri arasında sorunlara yol açacağı için bu kınanması gereken kararı en güçlü şekilde kınıyor ve türk yetkilileri, her iki ülke için de zararlı olması nedeniyle kararlarını geri almaya şiddetle çağırıyor.

3) herhangi bir bahane ile herhangi bir ülkenin yabancı güçlerinin yurdumuzda kalmasını işgal olarak kabul ediyoruz ve işgalciler, hicri 1422 (2001) yılında verilen, son yirmi yıllık cihadın yürütüldüğü bin beş yüz seçkin âlimin fetvasına göre ele alınacaktır.

4) müslüman türk halkını ve onun zeki politikacılarını bu karara karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz; çünkü bu karar ne türkiye’ye ne de afganistan’a fayda sağlıyor, aksine sadece iki müslüman ülke arasında sorun ve sorunlar yaratıyor.

5) tüm ülkelerle karşılıklı davranışa dayalı iyi ve olumlu ilişkiler kurmaya yönelik politikamız devam etmektedir. ne başkalarının işlerine karışırız ne de başkalarının kendi işlerimize karışmasına izin veririz.

6) türk yetkililere, bu tür yanlış kararlar vermek yerine, kabul edilmiş ilkeler ışığında olumlu ve iyi ilişkiler sürdürmenin, birbirimize işbirliği eli uzatmanın ve ortak zorluklar ve çıkarlar için ortak anlayış ve tutumlar benimsemenin daha iyi olduğunu hatırlatırız.

7) bir süredir türk yetkililerle temas halindeydik ve onayımız olmadan böyle tek taraflı bir karar
almayacaklarına dair bize güvence verdikleri birçok toplantı yaptık. verdikleri mevcut karar, kendi sözleşmelerinin ihlalidir.

8) türk yetkililerin kararlarını gözden geçirip ülkemizin işgaline devam etmeleri halinde, islam emirliği ve afgan milleti -dini, vicdani ve vatani görevi gereği- iki devlete (abd/sscb) karşı olduğu gibi onlara da tavır alacaktır. bu durumda sorumluluk, başkalarının işlerine karışanların ve bu tür akıl dışı kararlar verenlerin omuzlarına düşer.” ifadelerine yer verdi.

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Taliban’dan Türkiye Açıklaması