Tanju Özcan, CHP’ye Geri Döndü

Tanju Özcan, CHP’ye Geri Döndü

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçen yıl CHP’den 1 yıl süreyle ihraç edilmişti. Özcan, ihraç süresinin dolmasıyla birlikte partisine döndüğünü duyurdu. Özcan, CHP’de değişim istediğini ve Kılıçdaroğlu’na fedakarlık çağrısı yaptığını söyledi.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçen yıl 16 Mayıs’ta belediye meclis toplantısında AK Partili kadın meclis üyesi Hacer Çınar’a “Bana niye el sallıyorsunuz? Ben evli barklı adamım ayıp oluyor” dediği için CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından 1 yıl süreyle partiden çıkarma cezası almıştı. Özcan, cezasının bitmesine 22 gün kala sosyal medyada paylaştığı bir video ile partisine geri döndüğünü ilan etti. Videoda Özcan, bir telefon kulübesinden CHP Genel Merkezi’ni arayarak “Alo. CHP Genel Merkezi mi? Şafak 22. Ben Tanju, dönüyorum” dedi.

Özcan, partisine dönmesinin ardından Habertürk’e yaptığı açıklamada CHP’de değişim mesajı verdi. “Değişim zaruri ve demokrasinin gereği. Kılıçdaroğlu bunu yaparsa biz bunu fedakarlık sayarız” şeklinde sözlerine devam eden Özcan, Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlere aynı kadro ve aynı söylemlerle gidilmesi halinde başarı şansı olmadığını belirterek “Aynı moral bozukluğuyla devam edilirse seçimde başarı, altılı ganyanda en fazla oran veren sürpriz ata oynamak gibi bir şey, keloğlanın yeniden saçlarının çıkmasını istemek gibi bir şey olur” ifadelerini kullandı.

Özcan, Grup Başkanvekili Özgür Özel’in “Sorumluluk almaktan kaçmayacağım” sözlerini de değerlendirdi: “Özgür Bey çok tutarlı bir siyasidir, Özgür Bey her zaman vekil grubuna ve tabana hakimdir. Eğer bu değişimi dile getiriyorsa tabanda ve vekillerde de böyle bir irade vardır diye hissediyorum” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tanju Özcan, CHP’ye Geri Döndü