Tanju Özcan’ın Heykel Teklifine Erdoğan’dan Ret

Tanju Özcan’ın Heykel Teklifine Erdoğan’dan Ret

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde Bolu’ya Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın devasa bir heykelini dikeceğini söylemişti. Bu sözü yerine getirmek için Erdoğan’a mektup yazarak heykel yapımına onay vermesini isteyen Özcan’a Cumhurbaşkanlığı’ndan cevap geldi.

Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı imzasıyla gönderilen mektupta, konunun Erdoğan’a arz edildiği ve Erdoğan’ın heykel yapımına muvafakat vermediği belirtildi. Mektupta şu ifadeler yer aldı:

“Sayın Cumhurbaşkanımız devlet adamlarının heykelleriyle değil, hizmetleriyle anılması gerektiği hususunu vurgu yaparak, heykelin yapımına muvafakatlerinin bulunmadığını ve yapılması düşünülen heykel masrafı tutarında ihtiyaç sahibi Bolulu vatandaşlarımıza yardım yapılmasının daha yerinde olacağını tensip buyurmuşlardır.”

Tanju Özcan ise yaptığı açıklamada, “Biz zaten bugüne kadar ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza adil şekilde yardımda bulunduğumuz gibi bu heykele harcanacak parayı da yine adil bir şekilde ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tanju Özcan’ın Heykel Teklifine Erdoğan’dan Ret