Tarık Ünlüoğlu Vefat Etti! Tarık Ünlüoğlu Kimdir?

featured

Ünlü oyuncu Tarık Ünlüoğlu 61 yaşında hayatını kaybetti. Usta oyuncu bir süredir hastanede tedavi görüyordu.
Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan Tarık Ünlüoğlu geçtiğimiz ay akciğerinde meydana gelen problem nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Ünlü oyuncu dizideki rolünde de canlandırdığı karakteri bir süre hasta olarak oynamıştı. Tarık Ünlüoğlu, son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz adlı dizi de Ünal Kaplan karakterini canlandırmıştı.

Sevenlerini korkutan Tarık Ünlüoğlu, diziden ayrılmak zorunda kalmıştı. Bir süredir hastanede tedavi altında olan ünlü oyuncudan bugün kötü haber geldi. Ünlüoğlu 61 yaşında hayatını kaybetti.

Tarık Ünlüoğlu Kimdir

Usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu, İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede 61 yaşında hayatını kaybetti. Birçok dizi ve filmde rol alan usta oyuncu Tarık Ünlüoğlu geçtiğimiz ay akciğer rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı. Tarık Ünlüoğlu son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da rol alıyordu. Peki, Tarık Ünlüoğlu kimdir? İşte,Tarık Ünlüoğlu’nun biyografisi…
Kariyeri boyunca birçok dizi ve film projesinde rol alan Tarık Ünlüoğlu, son olarak Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizide Ünal Kaplan karakterine can vermekteydi. Ata Demirer’in Eyvah Eyvah isimli filmlerinde rol alan Tarık Ünlüoğlu, rahatsızlığı dolayısıyla son dönemde Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz setlerine de katılamamıştı. Peki, Tarık Ünlüoğlu kimdir ve hangi filmlerde, dizilerde oynadı?

Türk Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Tarık Ünlüoğlu, 16 Kasım 1957 tarihinde İzmir’de dünyaya geldi. İzmir Namık Kemal Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Ankara Devlet Konservatuvarına girdi. Bir yıl Opera okuduktan sonra, Tiyatro bölümüne geçti. Yirmi yılı aşkın süre Ankara Devlet Tiyatrosu’nda görev yaptıktan sonra, İstanbul Devlet Tiyatrosu’na tayin oldu. “Avrupa Avrupa” dizisinde komik bir karakter olan Ferdi’yi canlandıran Tarık Ünlüoğlu Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da Yeraltı dünyasının güçlü isimlerinden Ünal Kaplan’ı canlandırdı

TARIK ÜNLÜOĞLU HANGİ PROJELERDE YER ALDI?

Yıl Film Rol

1996 Bir Erkeğin Anatomisi

1998 Cumhuriyet

2006 Umut Adası

2007 Bayrampaşa: Ben Fazla Kalmayacağım Savcı

2007 Kabadayı

2009 Aşkın İkinci Yarısı

2011 Eyyvah Eyvah 2

2011 Sümela’nın Şifresi: Temel

2011 Berlin Kaplanı Cemal

2014 Eyyvah Eyvah 3

2015 Bana Masal Anlatma

2015 Kara Bela

2016 Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz Ünal Kaplan

2018 Hedefim Sensin

2018 Bal Kaymak

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tarık Ünlüoğlu Vefat Etti! Tarık Ünlüoğlu Kimdir?