• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Telefon Parçaları Elle Takılabilir mi?

featured

Telefonlar aktif yaşam içerisinde oldukça önemli bir yere sahip. Gün içinde insanların her anında yanında olan telefonlar, bu hareketlilik sonucunda çeşitli kazalarla karşılaşabiliyor. Bu duruma bağlı olarak telefonların zaman zaman tamir edilmesi gerekiyor. Telefonu konusunda kısa sürede fazla sorun yaşayan kişiler zaman kaybetmemek ve bu gibi çeşitli nedenler sebebiyle telefonlarının hasar gören parçalarını kendileri değiştirmek isteyebiliyor.

Telefonlar ile ilgili sorun yaşayan ve bu sorunu kendisi çözmek isteyenler için telefonparcasi.com’dan Sefa Özen ‘‘Telefon Parçası Elle Takılabilir mi?’’ sorusunun cevabını verdi:

İşi uzmanına bırakmak gerekiyor

Sefa Özen, telefonlarda meydana gelen küçük sorunların yanlış müdahaleler sonucunda çok daha büyük sorunlara yol açtığını belirterek sözlerine şunları da ekledi:

Telefonlar aktif olarak kullanılan elektronik cihazlardır. Bu cihazların kullanım süreleri boyunca sıfır hata ile çalışmasını beklemek doğru bir beklenti olmaz. Telefonlarda mutlaka küçük arızalar, sorunlarla karşılaşılır. Önemli olan bu küçük arızaları daha büyük sorunlara dönüşmeden önce ortadan kaldırmaktır.

Genellikle telefon kullanıcıları küçük arızaları kendi başlarına tamir etmeye çalışırken telefonlarında daha yüksek maliyet ve zamana sebep olabilecek sorunlara yol açıyorlar. Bu nedenle kullanıcıların telefonlarında yaşadıkları herhangi bir arıza sonucunda işi uzmanına bırakarak yetkili teknik servislere başvurması gerekiyor.

Parça değişimlerinde bu sorunlarla çok karşılaşıyoruz

Telefonlarda herhangi bir sorun olması halinde yapılan parça değişim işlemlerinde telefon kullanıcıların yanlış şekillerde parça değişimi yapması sebebiyle sorunlar yaşandığını belirten Özen, ayrıca şunlara vurgu yaptı:

Bazı kullanıcılar masraftan kaçınmak adına telefonlarında meydana gelen arıza sebebiyle yapılacak olan parça değişimini kendisi yapmak istiyor. Örneğin Huawei Y7 Ekran değişimi yapılacaksa Huawei yedek parça satan bir noktadan ekranı alıp kendisi takmaya çalışıyor. Bu gibi durumlarla çok fazla karşılaştığımız oluyor. Telefon parçaları ekipmansız olarak elle, ev ortamında takılabilecek parçalar değildir.

Telefon parça değişimleri gerekli ekipman ve ortamda işin eğitimini almış olan uzman kişiler tarafından yapılır. Eksik ve hatalı şekilde yapılan telefon parça değişimleri sırasında telefon kullanıcıları telefonun kritik noktalarına ağır hasarlar verebiliyor. Bunun sonucunda ise küçük bir ekran değişimi sorunu telefonun ana ekranına uzanan bir sorun haline gelebiliyor.

Telefon parçalarını elle takmaya çalışan kullanıcılar yanlış parça seçimi yapabiliyor

Telefon yedek parça piyasasının son derece geniş olduğuna özellikle dikkat çeken telefonparcasi.com kurucusu Özen, bu piyasada telefon parçaları hakkında bilgi sahibi olmayan kişilerin yanlış parça seçimleri yapabileceğini belirterek ayrıca şunları da ekledi:

Telefon parça değişimini kendi imkânları doğrultusunda yapmak isteyen telefon kullanıcıları telefon parçaları, bu parçaların orijinal olup olmadığını anlama konusunda bilgi sahibi değilse oldukça geniş olan yedek parça piyasasında yanlış parça seçimleri yaparak telefonlarına zarar verebilirler. Başarılı parça değişimleri uzman teknik servis tarafından yapılır.

Son Dakika Haberleri

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Telefon Parçaları Elle Takılabilir mi?