Thodex Sahibi Canları Yaktı 2 Milyar Dolar İle Kaçtı

featured

Son günlerde Türkiye’in gündeminde olan Kripto para borsalarından bir skandal yaşandı. Kripto para alım satım platformu Thodex’e kullanıcılar işlem yapamadı.

Kripto alım satım platformu Thodex kullanıcıları bir süredir işlem yapmıyordu. Şirketin sahibi Fatih Faruk Özer’in yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı .Sosyal medyada gündem olan Thodex skandalı, sosyal medya kullanıcıları tarafından daha önce olan Çiftlik Bank skandalı ile karşılaştırıldı. Thodex’de 390 bine yakın kişinin işlem yaptığı düşünülüyor. Özer’in yurtdışına kaçırdığı para yaklaşık olarak 2 milyar dolar. Bu para uzmanlar tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgunu olarak yorumlandı.

Savcılık Soruşturma Başlattı

Thodex kullancıları, Thodex sahibi Fatih Faruk Özer hakkında  ‘nitelikli dolandırıcılık’tan suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusunun ardından savcılık soruşturma başlattı. Şirketin Kadıköy’de bulunanmerkezine polis baskını yapıldı.

Başsavcılık “Thodex adı verilen kripto para borsasında gerçekleşen ve çok sayıda vatandaşın mağduriyetine yol açtığı iddia edilen olaylarla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca soruşturma başlatılmış olup, adı geçen sistem kapsamında gerçekleşip suç teşkil eden tüm eylemlerin tespiti ve failler hakkında yasal gereğine tevessül edilmesi amacıyla gereken araştırmalar titizlikle sürdürülmektedir”  açıklamasını yaptı. Soruşturma kapsamında şirket çalışanlarının ifadelerinin alınmaya başlandığı öğrenildi.

Thodex’den Açıklama Geldi 

Olayın ardından şirket bir açıklamada bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Thodex Açıklaması                                           

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer’le ilgili açıklama yaptı.

Mevlüt Çavuşoğlu’ndan Thodex Açıklaması

Mağdurlar Konuştu

Thodex mağdurları yüzbinlerce dolandırıldıklarını açıkladı. Mağdurların sayılarının 400 bin olduğu düşünülüyor.

Mağdurlardan Haluk T.  , “Maalesef ben de Thedox yüzünden mağdur olan vatandaşlardanım. 2018 yılından beri bu şirkete yatırım yapıyorum. Maalesef genç ve ihtiraslı arkadaşın kurban olduk. Biz kazandıktan sonra aslında doymayınca bu çocuk da baktı ki bunların durumu bu parayı alıp kaçtı. Bunlar kazanacağına ben kazanayım dedi. 125 bin liralık zararım var. Allah ona o parayı yedirmeyecek. Olayla ilgili 400 bin kişinin mağdur olduğu söyleniyor. Evraklarla beraber geldim şimdi de savcılığa gideceğim. Kaybettiğime inanmak istemiyorum. Çocuk bizim paraya doymamamızdan faydalandı. Resmen yeni bir Çiftlik Bank vakası”  dedi.

Bedava Dogecoin Dağıtmış

Firma 1 ay önce siteye üye olanlara  2 milyon Dogecoin dağıtacağını açıklamış. Kişi başı 200 Dogecoin dağıtacak olan firma üyelerden kimlik bilgilerinin yanı sıra, ellerinde kimlikleri ve Thodex yazılı kağıtla çekilmiş öz çekim fotoğraflarını talep etmiş.

On binlerce kişi bu nedenle siteye üye olmuş.

Masak Thodex’i Bloke Etti

Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Başkanlığı, dün itibarıyla kripto para borsası Thodex’in Türkiye’de bulunan finansal kuruluşlar nezdindeki hesaplarına bloke koydu.

Thodex Kurucusu Kimdir?

Cumhuriyet tarihinin en büyük vurgununu yaptığını iddia edilen Faruk Fatih Özer kimdir?

Çalışma hayatına 2007 yılında başladı. 2008 yılında Koineks şirketi ile kripto para borsasında giriş yaptı, 2017 yılının eylül ayı ile beraber Thodex’i kurdu ve Koineks’in mevcut kullanıcıları Thodex’e taşındı. Bir dönem e-ticaret sektöründe de aktif olan Faruk Fatih Özer, ardından yazılım teknolojileriyle ilgilenmeye başladı. Thodex şirketi başta Türkiye olmak üzere Myammar, Azerbaycan ve İngiltere gibi ülkelerde de faaliyet gösteriyordu

Thodex Nedir?

2017 yılında Faruk Fatih Özer tarafından Koineks ismiyle kurulan şirket, kuruluş zamanına göre Türkiye’nin dördüncü kripto para borsası oldu.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Thodex Sahibi Canları Yaktı 2 Milyar Dolar İle Kaçtı