Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’e 11 Bin Yıl Hapis Cezası

Thodex'in Kurucusu Faruk Fatih Özer'e 11 Bin Yıl Hapis Cezası

Kripto para borsası Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer ve iki kardeşi, binlerce kişiyi dolandırdıkları gerekçesiyle yargılandıkları davada mahkum oldular. Anadolu 9’uncu Ağır Ceza Mahkemesi, sanıklara rekor cezalar verdi.

Duruşmaya, tutuklu sanıklar Faruk Fatih Özer, Güven Özer ve Serap Özer Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Mahkeme heyeti, cumhuriyet savcısının esas hakkındaki mütalaasını dinledikten sonra kararını açıkladı.

Mahkeme, sanıkları “örgüt kurma, yönetme ve örgüte üye olmak”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “mal varlığı değerlerini aklama” suçlarından toplamda 11 bin 190 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdı. Ayrıca bir müşteki yönünden, sanıklara “bilişim sistemleri kullanmak suretiyle dolandırıcılık” suçundan ayrı ayrı 6 yıl 4 ay 15 gün hapis ve 135 milyon TL adli para cezası verildi.

Mahkeme, bu cezaların ardından Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in toplamda 11 bin 196 yıl 10 ay 15 gün hapisle cezalandırılmasına hükmetti. Bu ceza, Türkiye tarihinde verilen en yüksek hapis cezası olarak kayıtlara geçti.

Öte yandan mahkeme, delil yetersizliği gerekçesiyle 16 sanığın “nitelikli dolandırıcılık” suçundan beraatine karar verdi. Ayrıca tutuklu sanıklardan dördünün tahliyesine hükmedildi.

Thodex davası, kripto para borsasının Nisan ayında faaliyetlerini durdurması ve kurucusu Faruk Fatih Özer’in yurt dışına kaçmasıyla başlamıştı. Thodex’in yaklaşık 400 bin müşterisi olduğu ve bunların 2 bininin mağdur edildiği iddia edilmişti. Mağdurların toplam zararının ise yaklaşık 258 milyon TL olduğu belirlenmişti.

Faruk Fatih Özer, Arnavutluk’ta yakalanarak Türkiye’ye iade edilmiş ve tutuklanmıştı. Özer’in savunmasında, Thodex’in bir suç örgütü olmadığını, kripto para piyasasındaki dalgalanmalardan etkilendiklerini ve müşterilerin paralarını geri ödemek istediklerini söylemişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Thodex’in Kurucusu Faruk Fatih Özer’e 11 Bin Yıl Hapis Cezası